©Netflix

Netflix bekrefter oppfølger til suksessfilmen «Troll»

Netflix er klar for en ny runde med Troll, og har en oppfølger til den norske action-eventyrfilmen som er regissert av Roar Uthaug, mannen bak Norges første katastrofefilm, Bølgen.

Oppfølgeren, enn så lenge med tittelen Troll 2, bringer Uthaug tilbake sammen med manusforfatter Espen Aukan og produsentene Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud hos Motion Blur. Dette Oslo-baserte selskapet har tidligere stått for filmer som Kadaver, Amundsen og Den 12. mann.

Den første filmen tar oss med til etterkantene av en eksplosjon i norske fjell som vekker en urgammel troll til live. En fryktløs paleontolog legger ut på en reise for å hindre trollet i å skape kaos og ødeleggelse rundt i Norge. Skuespillere som Ine Marie Wilmann, Kim Falck, Mads Pettersen og Gard B. Eidsvold er med på laget.

Troll hadde global premiere på Netflix i 2022 og ble raskt plattformens mest populære ikke-engelskspråklige film noensinne, med hele 103 millioner visninger i løpet av de første 91 dagene. Filmen havnet på topp 10-listen i 93 land og toppet listene i både Norge, USA og Storbritannia.

«Å lage Troll var en livslang drøm som gikk i oppfyllelse, og mottakelsen filmen har fått verden over har vært utrolig,» sier Uthaug.

Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud uttaler at den andre Troll-filmen vil være «basert på en ny norsk eventyrfigur, spilt, regissert og produsert av nordmenn.» Filmen er planlagt å starte innspillingen i 2024.

Kilde: Variety

Skribent