©Warner Bros. Pictures

Michael Gambon er død

Harry Potter-skuespilleren ble 82 år gammel.

Michael Gambon startet karrieren på teaterscenen i Storbritannia. Han ble raskt ble en stor og anerkjent skikkelse i britisk teater og vant flere Laurence Olivier Awards, som er en av de største prisene man kan få i britisk teater. Men mange av oss kjenner ham best fra film og TV.

Gambon spilte i mange filmer gjennom årene. Han var med i Gosford Park, som er et drama som foregår i en engelsk herregård, og i Layer Cake, en britisk gangsterfilm. Men det var rollen som Albus Dumbledore i Harry Potter-filmene som virkelig gjorde ham berømt over hele verden.

Han tok over rollen etter at Richard Harris døde og spilte Dumbledore fra Harry Potter and the Prisoner of Azkaban til den siste filmen, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. Mange fans og kritikere likte måten han tolket Dumbledore på, og han ble en viktig del av filmseriens suksess.

Michael Gambon var en av de skuespillerne som klarte å imponere både på teaterscenen og på filmduken. Han etterlater seg et sterkt avtrykk i skuespillerkunsten, og det er sikkert at han vil bli husket som en av de store.

Michael Gambon ble 82 år gammel.

Skribent