©Walt Disney Motion Pictures

Gwyneth Paltrow

"I think water has feelings."

Gwyneth Paltrow er en person det er vanskelig å sette i bås. Fra hovedroller i filmer som Shakespeare in Love til livsstilsimperiet Goop, virker det som om hun alltid har en ny overraskelse i ermet. Goop er kanskje det mest «fascinerende» av alle hennes prosjekter. En plattform som kombinerer mystikk, velvære og en smule eksentrisk forbrukerkultur. Vi snakker krystaller, meditasjonsutstyr og duftlys med en svært personlig… signatur.

Men Goop er mer enn en rar samling varer i en nettbutikk. Det er også et sted der alt fra astrologi til tradisjonell mote og skjønnhet blir utforsket. Det splitter folk; noen ser på det som grensesprengende, mens andre rister på hodet over det de anser som tull og tøys. Uansett hva man mener, er Gwyneths merkevare et samtaleemne, og det virker som om hun trives best akkurat der – i debattens midtpunkt.

Og hvem kan glemme Gwyneths evne til å formulere seg på måter som får hele internett til å koke over? Fra hennes «bevisste avkobling» med Coldplay-frontmannen Chris Martin, til andre uttalelser som får folk til å lure på om hun lever i samme univers som resten av oss. Hun har en uforklarlig evne til å produsere sitater som fester seg, på godt og vondt. Kanskje mest vondt, egentlig.

Så hva kan vi forvente oss fra Gwyneth Paltrow i fremtiden? Flere filmer? Kanskje, men for øyeblikket ser det ut til at Goop tar det meste av hennes oppmerksomhet. Og én ting er sikkert: Det kommer til å være interessant, enten vi liker det eller ikke.

Gwyneth Paltrow gir oss alle en grunn til å følge med. Hun trekker oss inn i sin egen, smått surrealistiske verden der velvære møter en dæsj av det obskure. Er vi betalende tilskuere i «Sirkus Paltrow» eller vet hun noe vi andre ikke vet? Det er opp til hver enkelt av oss å bestemme. Men mens vi grubler på det, er det lov å kose seg med en kopp urtete, en krystall i lommen og kanskje et duftlys som – eh, la oss si – skiller seg ut fra mengden. Detaljene? De er som Goop selv: best utforsket med en blanding av nysgjerrighet, forbehold og klype på nesen.

Skribent