Teaser Trailer for Kodenavn: Annika

En spennende svensk-finsk vri på Nordic noir-sjangeren

 I dag har SkyShowtime avduket teaser-traileren for Kodenavn: Annika på Stockholm International Film Festivals utendørskino. Krimdramaserien på seks episoder, skapt av Mia Ylönen og Aleksi Bardy, tar deg med inn i kunstsvindelens skjulte verden, og utforsker det å ha en dobbel identitet. I hovedrollen finner vi Sannah Nedergård (Yellow Sulphur Sky) som den finske kunstsvindel-etterforskeren Emma/Annika. Dette er Nedergårds første hovedrolle i en dramaserie.

SkyShowtime Original-serien har også Ardalan Esmaili (Snabba Cash) i rollen som Rasmus Ståhlgren, Eva Melander (Grensen) som Rina Olander og Helena Bergström (Änglagård) som Agatha Torstensson, i tillegg til Pekka Strang (Tom of Finland) som Raimo Korpi, Clarisse Lhoni-Botte (Rolling to You) som Béatrice Joly og Charles Martins (Emily in Paris) som Denver Carpentier. Serien er regissert av den finske regissøren AJ Annila (Peacemaker). Kodenavn: Annika får premiere på strømmetjenesten i september.

Adm.dir. i SkyShowtime, Monty Sarhan, sier: «Som en strømmetjeneste spesielt opprettet for Europa, er vi begeistret for å introdusere Kodenavn: Annika for våre abonnenter. Dette er vår første svensk-finske originalserie og er en fantastisk vri på nordisk noir-sjangeren som blir eksklusivt tilgjengelig på SkyShowtime i september. Serien har den svært talentfulle Sannah Nedergård i hovedrollen som Emma. Dette er Nedergårds første store rolle i en TV-serie, og vi vet at seerne vil bli hektet. Serien er regissert av briljante AJ Annila, og Annila og Nedregård har en dyktig og sterk svensk og finsk rollebesetning i ryggen.»


Hovedrolleinnehaveren Sannah Nedregård sier: «Å filme denne serien er det mest intensive arbeidet jeg noensinne har gjort, men jeg har aldri hatt det morsommere. Å spille rollene som Emma og Annika ville aldri ha vært mulig uten ekspertisen og dedikasjonen til hver enkelt person i teamet vårt. Dette er en serie laget med lidenskap.»


Mia Ylönen, medskaper, Helsinki-Filmi, sier: «Vi intervjuet en tidligere undercover-agent og svindeleksperter for å forankre historien i den virkelige verden av avslørte identiteter og kunstsvindel, og vi skapte en hovedkarakter som er helt uvitende om sin mørke side. Emma kaster seg hodestups inn i undercover-arbeidet og blir umiddelbart hektet – uten å innse at hennes skjulte identitet etter hvert vil avsløre hennes dypeste og mørkeste hemmeligheter.»


Den finske etterforskeren Emma Haka er fortsatt under opplæring som undercover-agent da hun blir sendt på oppdrag inn i Stockholms korrupte verden av kunsthandel. Den rolige og samlede Emma påtar seg det ville og fyrige aliaset Annika Stormare med mål om å komme nærmere galleristen Rasmus Ståhlgren, mistenkt i en sak som bygges mot den tidligere utilgjengelige hvitvaskeren Blanko. Idet etterforskningen tar Emma dypere inn i underverdenen, begynner grensene å bli utydelige mellom henne og Annika – som en gang var i live og etterlot seg et intrikat nett av mysterier. For å holde seg på sporet av Blanko må Emma ta valg som kan endre hennes eget liv, og livene til hennes nærmeste, for alltid – og samtidig prøve å ikke miste seg selv i prosessen.

Se teaser-traileren her:

Podcastprodusent og skribent