Humor, kaos og underlige romvesner

Et intervju med regissør Jordan Canning om Star Trek: Strange New Worlds.

For de som elsker intergalaktisk utforskning, dypdykk i menneskelig natur og uventede møter med det ukjente, er Star Trek: Strange New Worlds en episk reise som imøtekommer disse behovene. Etter en suksessfull første sesong var fansen sultne på mer, og nå går seriens andre sesong mot slutten. Filmmagasinet fikk mulighet til å intervjue Jordan Canning, som regisserte den humoristiske episoden «Charades». Se videointervjuet under.

Star Trek: Strange New Worlds (2022-) er i stor grad en serie som liker å blandet sammen forskjellige sjangere, og i komedie-episoden «Charades» får vi se Spock ende opp i leie forviklinger i det han skal møte hans strenge og dømmende svigerfamilie. Andre episoder av sesong 2 inneholder både skrekk, action og humor i en fin blanding. Sesongen avsluttes med intet mindre enn en musikal-episode!

I den stadig skiftende verdenen av filmproduksjon har Jordan Canning raskt markert seg som en betydningsfull og fremadstormende filmskaper. Hennes unike perspektiv og dyktighet som regissør har fanget oppmerksomheten til både publikum og bransjefolk.

Cannings karriere fikk sin spede begynnelse med hennes debut som regissør i kortfilmen Not Over Easy (2010). En av hennes mest bemerkelsesverdige prestasjoner kom med spillefilmen We Were Wolves (2014). Her utforsket Canning familiens komplekse dynamikk med en fin balanse mellom humor og dypere temaer. Hun har også regissert episoder for humorserien Schitt’s Creek (2015-2020).

Men Cannings påvirkning strekker seg utover det store lerretet. Hun er også kjent for sitt engasjement for inkludering og mangfold i filmbransjen. Gjennom sine prosjekter og stemmen hun har opparbeidet seg, har hun aktivt arbeidet for å gi plass til underrepresenterte perspektiver. Dette gjør henne ikke bare til en dyktig filmskaper, men også til en pådriver for positive endringer i industrien.

Se Star Trek: Strange New Worlds på SkyShowtime.

Her er videoenintervjuet Thor gjorde med Jordan Canning: