©URSULA COYOTE/AMC

Aaron Paul

27. august 1979

Med en unektelig karisma og en dyptpløyende tilnærming til rollene sine, har Aaron Paul sementert sitt navn som en av de mest minneverdige skikkelsene på skjermen. Det var i den banebrytende TV-serien Breaking Bad, skapt av Vince Gilligan, at Aaron Pauls stjernestatus tok form og gjorde han til den stjernen han er. Gjennom sin ikoniske tolkning av karakteren Jesse Pinkman, en tilsynelatende enkel narkolanger med en kompleks sjel, løftet Paul serien til nye høyder. Fra den aller første gangen seerne ble introdusert for Pinkmans «Yeah, science, bitch!» til de siste hjerteskjærende øyeblikkene i seriens episke finale, klarte Paul å formidle en dybde av følelser som gikk langt utover det overfladiske.

Det var ingen overraskelse at den talentfulle skuespilleren ble belønnet med hele tre Primetime Emmy Awards for beste mannlige birolle i en dramaserie for sin enestående innsats i Breaking Bad. Hans evne til å balansere den sårbare uskylden til Pinkman med de mørkere og mer brutale sidene av karakteren skapte et dynamisk og minneverdig portrett som fanget publikums oppmerksomhet verden over. Breaking Bad seiler opp som en av de beste seriene som har blitt laget og mye av det er takket være Aaron Paul sin tolkning av Jesse Pinkman.

Men Aaron Pauls berømmelse har ikke blitt begrenset til bare den ikoniske rollen som Jesse Pinkman. Etter den episke suksessen til Breaking Bad har Paul fortsatt å demonstrere sitt skuespilltalent gjennom en rekke varierte roller i både film og TV. Hans evne til å skape komplekse, autentiske karakterer har gjort ham til en ettertraktet skuespiller i bransjen, med roller som spenner fra intense dramaer til komedier med hjerte. Jeg kan trygt anbefale filmen Central Intelligence om du trenger en lettbeint actionkomedie og serien BoJack Horseman om du trenger noe litt mørkere.

Ikke bare har Paul gjort sitt inntrykk på skjermen, men han har også utvidet sitt virkefelt til å omfatte stemmeskuespill for animerte filmer og serier, samt videospill, og dermed beviser han i aller høyeste grad sin allsidighet som skuespiller. Med evnen til å kaste seg dypt inn i en rolles indre liv fortsetter Aaron Paul å være en nøkkelspiller i det stadig skiftende landskapet som underholdningsindustrien har vært og er. Med fremtidige prosjekter som utvilsomt vil vise mer av hans imponerende omfang, er det tydelig at Aaron Pauls reise som skuespiller bare har begynt og det er bare å glede seg til det kommer mer.

Madelen Krogh