© LYRICAL LEMONADE

Jack Black

28. august 1969

Når jeg tenker på allsidighet og kreativitet i underholdningsindustrien, så tenker jeg umiddelbart på Jack Black. Han ble født den 28. august 1969 og Thomas Jacob Black, bedre kjent som Jack Black, har utvilsomt vært en av de som har satt sitt preg på film og musikk med en energi og sjarm som få eller rett og slett ingen andre kan matche.

Jack Black steg til berømmelse på slutten av 1990-tallet og tidlig på 2000-tallet, og det tok ikke lang tid før han ble kjent som en av Hollywoods mest ettertraktede komikere. Hans tidlige filmer som High Fidelity (2000), hvor han delte lerretet med John Cusack, og den romantiske komedien Shallow Hal (2001) med Gwyneth Paltrow, viste hans evne til å balansere komedie med sjarm og emosjonell dybde.

Men det var rollen som Dewey Finn i School of Rock (2003) som skulle bli Jack Blacks signaturverk. Her spilte han en musiker på randen av en sammenbrudd, som ved en tilfeldighet ender opp som en lærer og former en gruppe skolebarn til et rockeband. Blacks komiske timing, vilt energinivå og musikalske ferdigheter kom sammen på en måte som sjelden har blitt sett på lerretet. Filmen ble en ubestridelig suksess, og Jack Black ble en høyt elsket komiker og skuespiller over hele verden. En skikkelig god og koselig film.

Mens Jack Black fortsatte å levere minneverdige opptredener i komediefilmer som Nacho Libre (2006) og Tropic Thunder (2008), utforsket han også sin kjærlighet til musikken gjennom rockekomedi-duoen Tenacious D, som han grunnla sammen med Kyle Gass. Tenacious D har gitt ut flere album og turnert verden over, og Blacks lekne holdning og lidenskap for musikken har gjort ham til en rockeikon i tillegg til sin filmkarriere. Om du liker Tenacious D, så vil du garantert like den musikalske komedien Tenacious D and the Pick of Destiny, hvor bandet spiller en stor rolle.

En annen bemerkelsesverdig prestasjon fra Jack Black kom i form av stemmeskuespillet i den populære Kung Fu Panda-filmserien, der han lånte sin stemme til den klumsete og uventede kung fu-helten, pandaen Po. Hans stemmebruk og evne til å bringe Po til liv gjennom animasjon har vært en viktig del av seriens appell. Jack Black har også hatt en vellykket karriere som TV-vert og har vært vert for ulike prisutdelinger og arrangementer med sin kjappe humor og sjarme. Det finnes kun én Jack Black og jeg tenker at vi burde være veldig glade for at det i det hele tatt eksisterer en som han.

Så, fra hans rolle som en rockende lærer i School of Rock til stemmen som gir liv til den uforutsigbare Po i Kung Fu Panda, har Jack Black demonstrert sin enestående allsidighet og unike stil som har fanget hjertene til et bredt publikum. Det siste året har Black gjort mest inntrykk som Bowser i Super Mario. En rolletolkning som har blitt hyllet for å være annerledes og akkurat riktig mengde Jack Black. Hans utrettelige energi og engasjement for kunst og underholdning gjør at vi fremdeles har mye å se fram til fra denne enestående skuespilleren og musikeren. Jack Black fortsetter å være en av de mest markante og elskede figurer i underholdningsbransjen og jeg gleder meg til å se hva han bestemmer seg for å gjøre i fremtiden.

«Peaches, Peaches, Peaches, Peaches, Peaches, I love youuuuuuuuuuuu.»

Madelen Krogh