©20th Century Studios

Sandra Bullock

26. juli 1964

Sandra Bullock, født den 26. juli 1964, er en prisvinnende amerikansk skuespiller og filmprodusent med en karriere som strekker seg over 35 år. Hun er en skuespillerinne som har bevist sin fleksibilitet og utholdenhet i Hollywood. Bullock ble kjent i filmbransjen for hennes naturlige evne til å formidle sterke følelser, noe som har gjort det mulig for henne å ta på seg roller innen komedie, drama, og alt imellom.

Hun begynte sin skuespillerkarriere med en mindre rolle i thrilleren Hangmen (1987) og fikk tidlig oppmerksomhet for sin støttende rolle i actionfilmen Demolition Man (1993). Hennes gjennombrudd kom med hovedrollen i actionthrilleren Speed (1994), noe som ledet til ledende roller i en rekke dramafilm og romantiske komedier som While You Were Sleeping (1995), A Time to Kill (1996) og Hope Floats (1998).

I de påfølgende tiårene har Bullock hatt ytterligere suksess med komedier som Miss Congeniality (2000), Two Weeks Notice (2002), The Proposal (2009), The Heat (2013), Ocean’s 8 (2018), og The Lost City (2022); dramaene Crash (2004) og The Unforgivable (2021); og thrillere som Premonition (2007) og Bird Box (2018). For hennes skildring av Leigh Anne Tuohy i det biografiske dramaet The Blind Side (2009) vant Bullock Oscar for beste skuespillerinne. Hun ble nominert til samme pris for sin rolle som en astronaut strandet i verdensrommet i science fiction-thrilleren Gravity (2013).

I tillegg til hennes skuespillerkarriere er Bullock grunnlegger av produksjonsselskapet Fortis Films. Hun har produsert noen av filmene hun har hatt hovedrollene i, inkludert Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous (2005) og All About Steve (2009), og fungerte som utøvende produsent på ABCs sitcom George Lopez (2002–2007), hvor hun også gjorde flere opptredener. Bullock har blitt hyllet som «Amerikas sweetheart» av media og ble også kåret til den vakreste kvinnen av People magazine i 2015.

Selv om hun har en imponerende liste med roller hun har spilt, har det vært ganger hvor Bullock har følt seg utbrent. Bullock bestemte seg i 2022 for å ta en pause fra filmlerretet på grunn av tretthet etter et høyt tempo i karrieren hennes. Til tross for dette, er hun en skuespillerinne som kontinuerlig har kommet tilbake til skjermen, og det er neppe det siste vi har sett av henne.

Podcastprodusent og skribent