©Screen Gems

Kate Beckinsale

26. juli 1973

Kate Beckinsale, født den 26. juli 1973 i London, er en anerkjent britisk skuespiller og modell kjent for hennes mangfoldige skuespillerkarriere som strekker seg over tre tiår.

Beckinsale begynte sin karriere med små roller i TV-serier, men hadde sin filmdebut i 1993 i den britisk-amerikanske romantiske komedien Much Ado About Nothing (1993). Fra da av startet en enestående karriere i film og serier som er preget av en unik blanding av drama, komedie, og action.

Hun har skilt seg ut i britiske kostymedramaer som Prince of Jutland (1994), Cold Comfort Farm (1995), og Emma (1996), og i romantiske kriminalkomedier som Shooting Fish (1997). Men det var først da hun startet med filmarbeid i USA på slutten av 1990-tallet at hennes karriere virkelig begynte å ta fart. Etter å ha opptrådt i dramaer som The Last Days of Disco (1998) og Brokedown Palace (1999), gjorde hun stor suksess med rollene i krigsdramaet Pearl Harbor (2001), den romantiske komedien Serendipity (2001), og actionfilmen Tiptoes (2003).

Hennes stjernestatus fortsatte å vokse da hun tok på seg rollen som Selene i filmserien Underworld (2003-2016), som banet vei for hennes karriere i actionfilm med roller i filmer som Van Helsing (2004), Whiteout (2009), Contraband (2012), og Total Recall (2012). Disse rollene etablerte henne som en ledende skuespillerinne i Hollywood.

Til tross for hennes fremtredende roller i actionfilmer, har Beckinsale fortsatt å vise hennes talent i mindre dramatiske prosjekter, som Snow Angels (2007), Nothing but the Truth (2008), og Everybody’s Fine (2009), hvor hun fikk positiv kritikk. Hun har også vist at hun har en komisk side, spesielt med hennes rolle i den periodiske komediefilmen Love & Friendship i 2016, hvor hun mottok en nominasjon til Critics’ Choice Movie Award for beste skuespillerinne i en komedie.

I de senere årene har hun også vært en del av forskjellige TV-prosjekter, som The Widow (2019) og Guilty Party (2021). Hun fortsetter å bevise at hun er en allsidig og talentfull skuespillerinne, med hennes evne til å levere sterke prestasjoner i en rekke forskjellige roller og sjangere.

Kate Beckinsales karriere er et strålende eksempel på talent, dedikasjon og mangfold. Med hennes omfattende arbeid innen film og TV, fortsetter hun å begeistre og underholde publikum over hele verden.

Podcastprodusent og skribent