©Paramount Pictures

Shia LaBeouf

11. juni 1986

Shia Saide LaBeouf er en amerikansk skuespiller, performancekunstner og filmskaper. Han ble født 11. juni 1986 i Los Angeles, California, USA. LaBeouf ble først kjent for rollen som Louis Stevens i Disney Channel-serien Even Stevens, som han ble nominert til Young Artist Awards i 2001 og 2002 og vant en Daytime Emmy Award i 2003. Han debuterte på filmlerretet i filmen The Christmas Path i 1998.

LaBeouf har hatt en mangfoldig karriere innen filmindustrien. Han har medvirket i en rekke filmer, inkludert Transformers (2007), Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008), Fury (2014) og The Peanut Butter Falcon (2019). Han har også utforsket performancekunst og regi.

I løpet av sin karriere har LaBeouf mottatt anerkjennelse for sitt skuespill og energiske opptredener. Han har blitt rost for sin rolle i filmen Pieces of a Woman (2020), hvor han spilte mot Vanessa Kirby og Ellen Burstyn. LaBeouf har også blitt spilt i filmer som The Tax Collector (2020) og Padre Pio (2023).

Det er verdt å nevne at LaBeouf har hatt noen personlige utfordringer og kontroverser i løpet av sin karriere, som har fått en del mediaoppmerksomhet rundt dette. Likevel har han fortsatt å jobbe og utforske forskjellige kunstneriske uttrykk.

LaBeouf er partner med Mia Goth, og de har ett barn sammen. Han har markert seg som en betydelig skikkelse innen Hollywood.

Skribent