©Netflix

Ricky Gervais

25. juni 1961


Ricky Gervais er en britisk komiker, skuespiller, forfatter og produsent som har oppnådd betydelig suksess både på scenen og på skjermen. Han er kjent for sin skarpe og kontroversielle humorstil, samt sin evne til å kombinere komedie med samfunnskritikk. Gervais har hatt en lang og vellykket karriere som komiker og har også vært involvert i flere suksessfulle filmer og serier.

En av Ricky Gervais’ mest kjente serier er The Office, som han både skapte og spilte hovedrollen i. Serien ble opprinnelig sendt i Storbritannia fra 2001 til 2003, og ble senere tilpasset til en amerikansk versjon. Gervais’ portrettering av den sarkastiske og selvopptatte sjefen David Brent ble godt mottatt av kritikere og har blitt ansett som en av hans mest ikoniske roller.

I tillegg til The Office har Gervais vært med i flere andre populære serier. Han spilte hovedrollen som den eksentriske terapeuten Dr. Tony i komedieserien Extras fra 2005 til 2007. Serien ble godt mottatt og vant flere priser, inkludert en Golden Globe for Gervais’ prestasjon. Han har også hatt en sentral rolle i Netflix-serien After Life, hvor han spiller hovedpersonen Tony som prøver å takle tapet av sin ektefelle.

Ricky Gervais også hatt suksess med filmer. Han har vært med i flere komedier, inkludert The Invention of Lying (2009), hvor han både skrev, regisserte og spilte hovedrollen. Gervais har også hatt roller i filmer som Ghost Town (2008) og Night at the Museum -serien, der han spilte den smått irriterende museumsvakten.

I tillegg til sin karriere som skuespiller og komiker, har Ricky Gervais også vært vert for flere prestisjetunge prisutdelinger, inkludert Golden Globe Awards. Han er kjent for sin bitende humor og evne til å utfordre både kjendiser og etablerte bransjenormer under disse arrangementene.

Ricky Gervais har også hatt flere suksessfulle stand-up-show, og noen av disse er tilgjengelige for strømming på Netflix. Blant disse er Ricky Gervais: Humanity og Ricky Gervais: SuperNature. Disse showene viser Gervais’ karakteristiske humor og hans evne til å ta opp kontroversielle emner på en underholdende måte.

I løpet av sin karriere har Ricky Gervais blitt anerkjent med flere priser og utmerkelser for sitt bidrag til underholdningsindustrien. Han har oppnådd suksess både i Storbritannia og internasjonalt, og fortsetter å være en betydelig figur innen komedie og underholdning.

“Beliefs do not change facts. Facts, if one is rational, should change beliefs.”

-Ricky Gervais
Skribent