Renate Reinsve og Halfdan Ullmann Tøndel.

Renate Reinsve med hovedrollen i Halfdan Ullmann Tøndels debutfilm «Armand»

Regissør Halfdan Ullmann Tøndel har nettopp startet innspilling av debutfilmen «Armand» med den etter hvert så erfarne filmprodusenten Andrea Berentsen Ottmar. I hovedrollen finner vi Cannes-stjernen Renate Reinsve.

Etter å ha tatt med «Syk pike» til Cannes har produsentene Andrea Berentsen Ottmar og Dyveke Bjørkly Graver begynt innspillingen av «Armand», med blant annet Cannes-stjernen Renate Reinsve i hovedrollen. Filmen utspiller seg over én ettermiddag på en barneskole, i et møte mellom skoleledelsen og et knippe foreldre, og utvikler seg etter hvert til å bli et både humoristisk og fengslende drama. Dette er den første spillefilmen til den talentfulle regissøren Halfdan Ullmann Tøndel.

– Jeg er utrolig stolt av å få være med på «Armand». Halfdan har skrevet et fantastisk, morsomt og mørkt manus og han er en veldig talentfull regissør, sier Renate Reinsve.

Prosjektet er langt fra nyoppstartet for filmskaperne, og de er glade for å komme i gang med innspilling.

– Halfdan har skrevet en virkelig fengslende historie med masse overskudd. Jeg er ekstremt stolt over å bli med på reisen til hans første spillefilm, og jeg tror vi kommer til å se mange interessante prosjekter fra ham i fremtiden, sier produsent Andrea Berentsen Ottmar.

Om Eye Eye Pictures:
Eye Eye Pictures ble etablert i 2022 av produsentene Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar, begge tidligere produsenter i produksjonsselskapet Oslo Pictures. De var begge blant produsentene på Joachim Triers «Verdens verste menneske», som fra Cannes brakte hjem prisen for beste skuespillerinne til Renate Reinsve, samt to Oscar-nominasjoner og to BAFTA-nominasjoner. I 2022 tok de den uromantiske komedien «Syk pike» av regissør Kristoffer Borgli til Cannes. Eye Eye Pictures har som mål å fortsette å produsere regissørdrevne spillefilmer og tv-drama med høye kreative ambisjoner og internasjonalt potensial. Tilknyttede regissører inkluderer Joachim Trier, Johanna Pyykkö, Dara Van Dusen, Kristoffer Borgli, Thea Hvistendahl, Halfdan Ullmann Tøndel med flere.

Skuespillere: Renate Reinsve, Ellen Dorrit Petersen m.fl.
Regissør: Halfdan Ullmann Tøndel
Produsent: Andre Berentsen Ottmar
Executive produsenter: Joachim Trier og Dyveke Bjørkly Graver
Produksjonsselskap: Eye Eye Pictures
Co-produsenter: Keplerfilm (NL), Prolaps (SE) og One Two Films (GE)
Distributør: Norsk Filmdistribusjon

Skribent