©Lucasfilm

J.J. Abrams

27. juni 1966

J.J. Abrams er en amerikansk filmregissør, manusforfatter, produsent og TV-skaper. Han ble født den 27. juni 1966 i New York City, USA. Abrams er kjent for sitt arbeid innenfor science fiction- og actionsjangeren, og har markert seg som en betydelig figur i film- og TV-bransjen.

Abrams startet sin karriere på 1990-tallet som manusforfatter for TV-serien Felicity (1998-2002), som han også produserte. Hans første gjennombrudd kom imidlertid med TV-serien Alias (2001-2006), som han skapte, produserte og delvis skrev manus for. Serien, som handlet om en ung spion spilt av Jennifer Garner, fikk positiv kritikk og vant flere priser, inkludert en Golden Globe for beste TV-drama.

I 2004 debuterte Abrams som filmregissør med Mission: Impossible III. Filmen ble en suksess både kommersielt og kritisk, og bidro til å etablere Abrams som regissør. Han fortsatte sin suksessfulle filmkarriere med Star Trek (2009) og Super 8 (2011). Star Trek revitaliserte filmserien og ble en kritisk og kommersiell suksess. Super 8 ble godt mottatt for sin hyllest til klassiske science fiction-filmer.

I 2015 ble Abrams valgt til å regissere den syvende filmen i Star Wars-serien, Star Wars: The Force Awakens. Filmen markerte en ny start for franchisen etter flere års pause og ble en enorm suksess, både økonomisk og blant fansen. Abrams ble anerkjent for å gjenopplive den originale Star Wars-stemningen og introdusere en ny generasjon av karakterer.

I tillegg til sine regissøroppgaver har Abrams også vært involvert i produksjonen av flere andre populære TV-serier. Han var medskaper av TV-serien Lost (2004-2010), som ble en fenomenal suksess og vant flere priser, inkludert en Emmy for beste dramaserie. Abrams har også vært involvert som produsent i serier som Fringe (2008-2013), Person of Interest (2011-2016) og Westworld (2016-2022).

JJ Abrams er kjent for sin evne til å skape spennende historier og engasjerende karakterer. Han har en distinkt visuell stil og en tendens til å blande mystikk og science fiction-elementer i sitt arbeid. Abrams har blitt anerkjent for sitt talent både som regissør og produsent, og han fortsetter å være en innflytelsesrik skikkelse i film- og TV-bransjen.

Skribent