© Walt Disney Studios Motion Pictures

Johnny Depp

9. juni 1963

Johnny Depp er en amerikansk skuespiller og musiker født den 9. juni 1963 i Owensboro, Kentucky, USA. Han er kjent for sitt mangfoldige skuespill og har mottatt flere priser, inkludert en Golden Globe-pris og en Screen Actors Guild-pris, og han har blitt nominert til tre Oscar-priser og to BAFTA-priser.

Depp startet sin karriere som skuespiller i skrekkfilmen A Nightmare on Elm Street i 1984 og fikk deretter oppmerksomhet for sin rolle i TV-serien 21 Jump Street på slutten av 1980-tallet. På 1990-tallet spilte han hovedsakelig i uavhengige filmer med anerkjente regissører, der han ofte portretterte eksentriske karakterer. Noen av filmene han er kjent for fra denne perioden inkluderer Edward Scissorhands (1990), What’s Eating Gilbert Grape (1993) og Fear and Loathing in Las Vegas (1998).

På 2000-tallet ble Depp en av de mest suksessfulle filmstjernene gjennom sin rolle som Captain Jack Sparrow i «Pirates of the Caribbean»-filmserien fra Walt Disney. Han har også fått anerkjennelse for filmer som Chocolat (2000), Finding Neverland (2004) og Public Enemies (2009). Depp har hatt et langt samarbeid med regissøren Tim Burton og har spilt hovedrollene i filmer som Charlie and the Chocolate Factory (2005), Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007) og Alice in Wonderland (2010).

I tillegg til skuespillerkarrieren har Depp også vært involvert i musikk og dannet gruppen Hollywood Vampires med Alice Cooper og Joe Perry. Han har også produsert filmer gjennom sitt produksjonsselskap Infinitum Nihil.

Utenfor filmene har Depp hatt et offentlig omtalt privatliv. Han har hatt flere kjente forhold, inkludert forholdet til den franske sangeren Vanessa Paradis, med hvem han har to barn. Han var også gift med skuespilleren Amber Heard fra 2015 til 2017, og deres skilsmisse ble fulgt av medieoppmerksomhet og påstander om gjensidig mishandling, noe som førte til høyt profilert rettsak.

The term ‘serious actor’ is kind of an oxymoron, isn’t it? Like ‘Republican party’ or ‘airplane food.’

-Johnny Depp
Skribent