Hollywood Foreign Press Association (HFPA) avvikles og Golden Globe Foundation blir til

Dick Clark Productions (DCP) og Eldridge har kjøpt opp alle Golden Globe-rettigheter, eiendeler og eiendommer fra Hollywood Foreign Press Association (HFPA). Denne transaksjonen vil medføre avviklingen av HFPA og dets medlemskap. Inntektene fra transaksjonen, i tillegg til de eksisterende ressursene til HFPA, vil bli overført til en nylig dannet Golden Globe Foundation som vil videreføre HPFAs historie med veldedig arbeid innen underholdningsbransjen.

Som en del av transaksjonen vil DCP og deres partnere planlegge, arrangere og produsere den årlige Golden Globe Awards-showet, og de vil forfølge kommersielle muligheter for Golden Globe over hele verden. Den 81. årlige Golden Globe Awards vil finne sted søndag 7. januar 2024, og markerer starten på den etterlengtede prisutdelingssesongen i underholdningsbransjen.

«Vi er glade for å fullføre denne etterlengtede transaksjonen, som er godkjent av medlemmene, og gå fra å være en medlemsbasert organisasjon til et kommersielt foretak,» sa Helen Hoehne.

«I dag markerer en betydelig milepæl i utviklingen av Golden Globe Awards,» sa Todd Boehly, styreleder i Eldridge. «Mine partnere i DCP og jeg er takknemlige for Helen og hennes team for deres forpliktelse til vellykket implementering av en robust styrestruktur, utvidelse av et mangfoldig og internasjonalt stemmekorps, etablering av et profesjonelt, trygt og ansvarlig miljø, og for å ha vist tillit til det nye eierskapet for å lede Golden Globe i en ny retning.»

«Som forvaltere av Golden Globe Awards er vår oppgave å fortsette å skape den mest dynamiske prisutdelingen på direktesendt TV, som blir sett over hele verden,» sa Jay Penske, administrerende direktør, styreleder og grunnlegger av Penske Media, og administrerende direktør i DCP. «Vi har et fantastisk team på plass for å videreutvikle dette ikoniske merket og fenge nye og eksisterende publikum for å feire det aller beste innen fjernsyn og film.»

Golden Globe Awards, som blir sett i over 220 land og territorier verden over, vil bli kontrollert av DCP, verdens største produsent og eier av TV-sendt direktesendt underholdningsprogrammer.

Skribent