xr:d:DAFlVqhipgM:4,j:5098467675403238720,t:23060914

– Hello, all Norwegians! Brakstart på sommerens store, norske familiefilm Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet

Hermine Svortevik Oen (16) ble navnet på nordmenns lepper, da Hollywood-stjerna Matthew McConaughey sjokkerte med en viral hyllest av bergenseren forrige uke. Oens spillefilmdebut, Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet, har nå hatt åpningshelg til strålende mottakelse.

Svært fornøyd med kinobesøket

Siden innspillingsstart tilbake i 2020, har premieren på Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet vært en etterlengtet begivenhet. I lys av filmens åpningshelg 9.-11. juni er filmprodusent Sivert Kalvø Harang svært fornøyd med resultatet.

–  Norgespremieren var magisk. Vi er så takknemlige for alle som trosset finværet til fordel for kinomørket i helga. Anmelderne har bekreftet at dette virkelig er sommerens store, norske familiefilm, og det er ord som varmer hele filmteamets hjerte, sier Harang.

Så langt er filmen sett av 5901 mennesker. Etter førpremierer med rød løper, ventet Norgespremieren i filmens hjemby, Bergen. Besøket der rangerer Birk & Magna som den tredje mest besøkte åpningshelga på norsk film i Bergen så langt i år. 

–  Dette er kjempetall for en norsk familiefilm som våger å satse på juni-premiere og originalmanus. Alle som jobber med dette er smertelig klar over at finværet er vår verste fiende, men her våger jeg å påstå at vi har gitt sommersola hard konkurranse, ler Harang.

Hollywood-legende i ryggen

–  Hello, all Norwegians, kunngjorde Matthew McConaughey i en video som vakte stor oppsikt og forundring 6. juni. Oscar-vinneren kjent fra filmer som Christopher Nolans Interstellar, Martin Scorseses The Wolf of Wall Street og Dallas Buyers Club, kom med en sterk oppfordring tirsdag kveld: gå og se den norske kinofilmen Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet.

Kjendisen avslørte videre en nær relasjon til hovedrolleinnhaver Hermine Svortevik Oen, som portretterer tittelfiguren Magna: – It stars our family’s good friend, Hermine. Hermine is a young lady who has lit up the room from the first day we met her. 

–  Det er jo selvsagt helt utrolig stas å få støtte fra en så stor skuespiller som Matthew! Jeg skal innrømme at jeg lettet litt da denne hilsenen tikket inn. Jeg tror ikke folk skjønner hvor jordnær, varm og raus McConaughey-familien faktisk er. En vennefamilie vi verdsetter høyt, forteller Oen som først ble kjent med Hollywood-familien på en gresk ferieøy i 2018.

Matthew McConaughey’s hilsen til norsk kinopublikum!

Internasjonal drahjelp

Produsent Harang har troen på at McConaugheys lovord om spillefilmdebutant Hermine Svortevik Oen vil være med og styrke filmens muligheter på det internasjonale filmmarkedet: 

– Det er ikke hver dag man får talerør ut til så mange mennesker! Jeg er svært håpefull når det gjelder Birk & Magnas internasjonale reise. Filmen er et kjærlighetsbrev til norsk natur, og har en brennaktuell økothriller-dimensjon ved seg som jeg tror vil gjøre den eksotisk i utlandet.

Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet har allerede landet internasjonal salgsagent, og sidelangs ambisjonene om et langt liv på norske kinoer gjennom sommeren, er prosessen i gang med å realisere distribusjonen også utover landegrensene.

RØD LØPER: (f.v.) produsent Sivert Kalvø Harang, hovedrollene Hermine Svortevik Oen og Filip Kremner, og regissør Christer Steffensen (FOTO: Sigurd Moe Hetland).

OM FILMEN  

Magna ønsker svar på hva som egentlig skjedde med faren hennes, da han forsvant sporløst for mange år siden. Samtidig kjemper Birk sin livs kamp for å redde turisthytten som han driver sammen med sin adoptivpappa. Når han forstår at forsvinningen til Magnas far henger sammen med sin egen mystiske fortid, slår de seg sammen på søken etter sannheten. Begge har et brennende ønske om å finne ut hvem de er, og hvor de kommer fra. Disse spørsmålene leder dem på sporet av en miljøforbrytelse av dimensjoner.

FILMFAKTA
Tittel: Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet
Premiere: 9. juni 2023
Regissør: Christer Steffensen
Skuespillere: Bjarte Hjelmeland, Helge Jordal, Filip Kremner, Hermine Svortevik Oen m.fl.
Manusforfatter: Christer Steffensen, Sivert Kalvø Harang
Foto: Kevin Andreas Smilden
Produsent: Sivert Kalvø Harang, Njål Lambrechts
Produksjonsselskap: Truewest AS
Distribusjon: Norsk filmdistribusjon

Skribent