Robert Pattinson

13. mai 1986

Robert Pattinson er en britisk skuespiller som har markert seg i filmbransjen med en rekke bemerkelsesverdige roller. Født 13. mai 1986 i London, England, har Pattinson oppnådd internasjonal anerkjennelse og et stort antall fans over hele verden.

Pattinsons karriere fikk fart da han spilte rollen som Cedric Diggory i filmen Harry Potter og Ildbegeret. Hans tolkning av karakteren gjorde at han raskt ble lagt merke til av både publikum og kritikere. Han fortsatte å skape bølger i filmindustrien da han tok rollen som Edward Cullen i den populære Twilight-serien, basert på Stephenie Meyers romaner. Pattinsons portrettering av den mystiske, romantiske og rett som det er glitrende vampyren fanget millioner av hjerter over hele verden og etablerte ham som en ledende skuespiller.

I tillegg til Harry Potter og Twilight har Robert Pattinson vært involvert i en rekke andre filmer, fra smale dramaer til massive blockbustere. Noen av disse filmene inkluderer Water for Elephants (2011), The Lost City of Z (2016), The Lighthouse (2019) og Tenet (2020) og den enestående The Batman (2022), der han selv spilte tittelrollen.

Robert Pattinsons talent begrenser seg ikke bare til skuespill. Han har også vist seg å være en dyktig musiker og fotomodell. Pattinson har eksperimentert med musikalske prosjekter og har også samarbeidet med kjente merkevarer som Dior som modell.

Skribent