Pierce Brosnan

Pierce Brosnan er en anerkjent skuespiller og filmprodusent med både irske og amerikanske røtter. Han ble født den 16. mai 1953 i Drogheda, Leinster, Irland. Brosnan er mest kjent for sin rolle som spesialagent James Bond i fire filmer: GoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough og Die Another Day. Før han ble berømt som Agent 007, spilte han også hovedrollen som Harry Dalton i katastrofefilmen Dante’s Peak fra 1996.

I rollen som James Bond brakte Brosnan sin egen sofistikerte stil, samtidig som han klarte å beholde den ikoniske karakterens styrke og sjarm. Han hadde tidligere fått tilbud om rollen, men på grunn av kontraktsforpliktelser med TV-serien Remington Steele måtte han takke nei. Brosnans opptreden som Bond ble svært godt mottatt av både publikum og kritikere, og spesielt etter Goldeneye ble raskt en favoritt for mange Bond-fans.

I tillegg til sin rolle som James Bond har Brosnan også imponert i en rekke andre filmer. Han har vist en stor allsidighet som skuespiller gjennom hele karrieren, og har deltatt i produksjoner innen ulike sjangre, fra komedier og musikaler, slik som Mama Mia! til superheltsjangeren i Black Adam.

Brosnan har også engasjert seg i filmproduksjon og har produsert flere av sine egne filmer gjennom sitt produksjonsselskap, Irish DreamTime. Han har vært en betydelig bidragsyter til filmindustrien og har satt sitt preg på underholdningsverdenen.

Foto: Goldeneye (MGM/UA Distribution Co./TriStar Pictures)