Lars Mikkelsen

6. mail 1964

Lars Mikkelsen er en dansk skuespiller som har gjort seg bemerket både på film og i TV-serier. Han ble født den 6. mai 1964 i København, Danmark. Lars Mikkelsen kommer fra en kunstnerfamilie, hvor hans far var bankmann og hans mor var billedkunstner. Han er også storebroren til den kjente danske skuespilleren Mads Mikkelsen.

Lars Mikkelsen startet sin skuespillerkarriere på teaterscenen. Han ble utdannet ved Statens Teaterskole i København og fikk deretter flere oppdrag ved teatre som Det Kongelige Teater og Østre Gasværk Teater. Han vant også anerkjennelse for sitt arbeid på teaterscenen og mottok flere priser for sine roller.

På filmfronten har medvirket i en rekke danske og internasjonale filmer. Blant hans mest kjente filmer er Flammen og Citronen (2008), Headhunter (2009), Jagten (2012) og The Day Will Come (2016). I disse filmene har han vist sitt talent for å portrettere komplekse karakterer og har blitt kjent for sin evne til å skape spenning og intensitet på lerretet.

På TV-fronten har Lars Mikkelsen også hatt stor suksess. Han spilte den beryktede skurken Charles Augustus Magnussen i den britiske TV-serien Sherlock (2014), hvor han imponerte med sin kyniske og manipulerende tolkning. Han har også hatt en fremtredende rolle i den danske krimserien Forbrydelsen (2007-2012), som ble internasjonalt anerkjent og bidro til å etablere Mikkelsen som en talentfull skuespiller.

Lars Mikkelsen e også godt kjent i fantasy og science fiction-sjangrene. Han spiller trollmannen Stregabor i Netflix-serien The Witcher (2019-) og den beryktede Grand Admiral Thrawn i animasjonserien Star Wars: Rebels (2014-2018) og live action-serien Ahsoka (2023-).

Foto: The Witcher (Netflix)

Skribent