Matthew McConaughey til Yellowstone

Matthew McConaughey tar over etter Kevin Costner i ny spin off-serie.

Paramount har kunngjort at den populære serien Yellowstone, med Kevin Costner i hovedrollen, vil avslutte sin løp med den kommende andre halvdelen av sesong 5, som vil ha premiere i november. Etter dette vil det komme en oppfølgerserie som foreløpig ikke har tittel fra 101 Studios og MTV Entertainment Studios, med premiere planlagt til desember.

Ingen skuespillere er blitt annonsert for den nye serien ennå, men ifølge Deadline har det vært samtaler med Matthew McConaughey om prosjektet, og det siste vi hørte var at Oscar-vinneren fortsatt er i forhandlinger om en rolle i den kommende serien. Det er også forventet at noen av skuespillerne fra den opprinnelige serien vil bli med.

Kunngjøringen kommer etter at Paramount Global nylig rapporterte et tap på 1,1 milliarder dollar i første kvartal, noe som førte til en nedgang på 25% i aksjekursen.

Avslutningen av Yellowstone, som er medskapt av Taylor Sheridan og ledet av ham som showrunner, kommer etter mye diskusjon mellom Costner og Sheridan angående innspillingsdatoer. Ifølge kilder er det uklart om Costner vil være tilbake for de siste episodene, som planlegges å starte produksjonen i august.

Det er også uklart om alle gjenværende manus for Yellowstone er fullført, og om Sheridan har skrevet manus for oppfølgerserien. På grunn av en pågående forfatterstreik kan premieredatoene bli endret.

Regissør og utøvende produsent Stephen Kay fortalte nylig til Deadline: «Taylor [Sheridan] jobber intenst med prosjektet i Texas, og vi håper at vi kommer i gang snart. Alle er spente.»

Det har ikke blitt avslørt om oppfølgerserien med McConaughey vil finne sted på Dutton Ranch i Montana eller et annet sted, og hvilke av de opprinnelige stjernene fra Yellowstone som vil være med i spin-off-serien. Planen for de tilbakevendende rollebesetningsmedlemmene kan ikke bli endelig avgjort før Sheridan er ferdig med å skrive, ifølge våre kilder.

«Yellowstone har vært hjørnesteinen som har gitt opphav til et helt univers av globale suksesser – fra 1883 til Tulsa King – og jeg er sikker på at vår oppfølgerserie til Yellowstone vil bli en ny stor suksess, takket være den fantastiske kreative tanken til Taylor Sheridan og vårt utrolige rollebesetning som gir disse showene liv,» sa Chris McCarthy, president og administrerende direktør i Showtime/MTV Entertainment Studios.

«Fortellingen om Dutton fortsetter der Yellowstone slutter, i en ny episk fortelling. Vi gleder oss til å bringe denne nye reisen til publikum over hele verden,» la David Glasser, administrerende direktør i 101 Studios, til.

Kilde: Deadline
Foto: Bernie (Castle Rock Entertainment)

Skribent