Henry Cavill

5. mai 1983

Henry Cavill er en britisk skuespiller som er kjent for sine roller i TV-serien The Tudors, The Witcher og som Superman i filmene basert på DC Comics. Cavill ble født på øya Jersey i den engelske kanalen i 5. mai 1983. Han startet sin skuespillerkarriere på 2000-tallet, og fikk sin store gjennombruddsrolle som Charles Brandon i TV-serien The Tudors i 2007.

I 2011 fikk Cavill rollen som superhelten Superman i filmen Man of Steel. Han spilte også rollen som Superman i oppfølgeren Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) og Justice League (2017). I 2019 fikk Cavill hovedrollen som Geralt of Rivia i Netflix-serien The Witcher, som er basert på en populær bokserie og videospill. Cavill spilte Geralt i tre sesonger av serien mellom 2019 og 2023.

Cavill er også kjent for sin interesse for videospill og fantasy, og har uttalt at han er en stor fan av rollespillserien The Elder Scrolls, samt onlinespillet World of Warcraft. I tillegg spiller Cavill science fiction-miniatyrspillet Warhammer 40,000, som det også skal baseres en serie på, der Cavill skal spille hovedrollen.

Henry Cavill er også en filantrop og støtter flere veldedighetsorganisasjoner. Han har også vært en talsperson for organisasjonen Durrell Wildlife Conservation Trust som jobber for å bevare utrydningstruede dyrearter på Jersey, hans hjemøy.

Foto:The Witcher (Netflix)

Skribent