Dwayne «The Rock» Johnson

2. mail 1972

Dwayne Douglas Johnson, bedre kjent som «The Rock», er en amerikansk skuespiller, fribryter og tidligere amerikansk fotballspiller. Han er sønn av den tidligere fribryteren Rocky Johnson, og hans morfar var også en kjent fribryter ved navn «High Chief» Peter Maivia. Johnson ble født den 2. mai 1972 i Hayward, California, USA, og vokste opp i en familie med fribryting i blodet.

Johnson ble først kjent som en fribryter under navnet «The Rock» og ble en av de mest populære og karismatiske figurene i sportens historie. Han vant mange mesterskap og var kjent for sin signaturstil og catchphrases, inkludert «Can you smell what The Rock is cooking?» Han har også dukket opp sporadisk på WWE-arrangementer i senere tid.

Etter å ha forlatt fribrytingen, gikk Johnson over til å bli skuespiller og har blitt en av de høyest innbringende skuespillerne gjennom tidene. Han har dukket opp i en rekke filmer, inkludert actionfilmer som The Scorpion King, Hercules og The Fast and the Furious-franchisen. Han har også spilt i familievennlige komedier som Jumanji: Welcome to the Jungle og oppfølgeren Jumanji: The Next Level, samt animasjonsfilmen Moana, der han ga stemme til halvguden Maui.

Johnson er også en forretningsmann og filantrop, og har sitt eget produksjonsselskap, Seven Bucks Productions. Han er involvert i flere veldedige formål, inkludert sin egen Dwayne Johnson Rock Foundation, som hjelper alvorlig syke barn og deres familier.

Skribent