Pedro Pascal i forhandlinger om å spille i Gladiator-oppfølger

Pedro Pascal, kjent for sine roller i hit-serier som The Last of Us, The Mandalorian og Game of Thrones, ser ut til å ha funnet sitt neste prosjekt. Ifølge kilder nær produksjonen er Pascal i sluttfasen av forhandlingene om å spille i en kommende oppfølger til Gladiator, som fortsatt ikke har fått et offisielt navn.

I filmen vil han bli en del av en stjernespekket rollebesetning, med skuespillere som Denzel Washington, Connie Nielsen, Joseph Quinn, Barry Keoghan og Paul Mescal, som spiller Lucius. Ridley Scott vil igjen stå for regien.

Originalfilmen Gladiator fra 2000 var en enorm suksess, med en samlet verdensomspennende inntekt på over 460 millioner dollar og tolv Oscar-nominasjoner. Filmen vant fem av dem, inkludert prisen for beste film. Russell Crowe spilte rollen som Maximus, en romersk general som blir gladiator, og Crowe ble tildelt en Oscar for beste mannlige hovedrolle, noe som gjorde ham til en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere.

David Scarpa har skrevet manuset til oppfølgeren, og flere av de opprinnelige produksjonsmedarbeiderne fra filmen vil også være med, inkludert John Mathieson (filmfotograf), Arthur Max (produksjonsdesigner) og Janty Yates (kostymedesigner). Paramount Pictures har planlagt premieren for filmen den 22. november 2024.

Pascal har vært en viktig skuespiller siden han først slo igjennom i Game of Thrones. Han har også hatt hovedrollen i The Mandalorian på Disney+. Men karrieren tok virkelig av etter hans kritikerroste opptreden i The Last of Us, som har blitt en av de mest populære seriene i HBOs historie. Selv om HBO planlegger å få oppfølgeren av serien på plass neste år, har Pascal vurdert flere muligheter før han returnerer til prosjektet. Muligheten til å spille i Gladiator-oppfølgeren var for god til å gå glipp av.

Pascal vil snart kunne ses i Pedro Almodóvars kortfilm Strange Way of Life, hvor han spiller mot Ethan Hawke, som vil ha premiere på Cannes-filmfestivalen. Han vil også være å se i Ethan Coens film Drive Away Dolls og Anna Bodens Freaky Tales senere i år.

Kilde: Deadline
Foto: HBO

Skribent