Doug Jones

24. mai 1960

Doug Jones er en amerikansk skuespiller som har gjort seg bemerket gjennom sine minneverdige skapninger og ikke-menneskelige karakterer i sci-fi- og skrekkfilmer, samt TV-serier. Han er utdannet ved Ball State University, hvor han har en bachelorgrad i telekommunikasjon med teater som sidefag. Jones er kjent for sine imponerende og ofte uigenkjennelige roller på grunn av hans bruk av omfattende sminke og effekter.

Han har hatt mange opptredener i TV-serier og filmer, og blant hans mest kjente verk er deltakelsen i Buffy the Vampire Slayer. Jones har også vært en favoritt blant sci-fi-fans takket være sin medvirkning i populære produksjoner som Guillermo del Toros Pan’s Labyrinth, Hellboy, Hellboy II: The Golden Army og Oscar-vinneren The Shape of Water.

Doug Jones har også hatt en betydningsfull rolle i Star Trek-universet som Saru i TV-serien Star Trek: Discovery. Rollen som Saru har oppnådd stor popularitet blant fansen i løpet av seriens sesonger. Selv om karakteren krever omfattende sminke og effekter for å skape en ikke-menneskelig skikkelse, har Doug Jones imponert publikum med sitt talent og evne til å gi liv til karakterene.

Doug Jones uten smink og sminket opp som Saru i Star Trek: Discovery.

Doug Jones’ karriere har vært preget av hans deltakelse i fantasy-, science fiction- og skrekkfilmer, hvor hans unike evner og kunstneriske tilnærming har gjort ham til en anerkjent og etterspurt skuespiller.

Foto: Pan’s Labyrinth (Warner Bros. Pictures) og Star Trek: Discovery (CBS)

Skribent