Jim Broadbent

24. mai 1949


Jim Broadbent er en engelsk skuespiller som har opptrådt i flere filmer og TV-produksjoner. Han er kjent for sin rolle som Inspector Frank Butterman i filmen Hot Fuzz fra 2007 og som Vroomfondel i den originale radioproduksjonen av Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

Broadbent er også anerkjent for sin deltakelse i populære filmer som Iris, Moulin Rouge!, Topsy-Turvy, Bridget Jones’ Diary og Cloud Atlas – sistnevnte en favoritt her i Filmmagasinet. Han har også spilt flere av filmene i Harry Potter-serien, inkludert Harry Potter og Halvblodsprinsen, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 og Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2.

Jim Broadbent har hatt en allsidig karriere som skuespiller og har bidratt både innen teater, film og TV. Han har opptrådt på kjente teatre som Royal National Theatre og Royal Shakespeare Company. Han har også vært gjest i Stephen Frys radio-komedieshow Saturday Night Fry som hadde premiere på BBC Radio 4 i 1988.

Som skuespiller har Broadbent evnen til å bringe liv til ulike roller og karakterskildringer. Han har demonstrert sin dyktighet og allsidighet gjennom sitt engasjerende skuespill i en rekke produksjoner. Hans bidrag til både film, teater og radio har gjort ham til en anerkjent og respektert skuespiller i bransjen.

Foto: Cloud Atlas (Warner Bros. Pictures)

Skribent