Domhall Gleeson

12. mai 1983

Domhnall Gleeson, født den 12. mai 1983, er en irsk skuespiller og manusforfatter. Han er sønn av skuespilleren Brendan Gleeson. Han har hatt suksess både i film og på scenen med flere roller, og vist stor allsidighet i sitt arbeid.

Gleeson ble kjent for rollen som Bill Weasley i Harry Potter-filmene, med opptredener fra 2010 til 2011. Han har også gjort seg spesielt bemerket i filmer som About Time (2013), Ex Machina (2015) og The Revenant (2015). I 2015 ble han en del av Star Wars-universet der han var å se i rollen som General Armitage Hux i The Force Awakens (2015), The Last Jedi (2017) og The Rise of Skywalker (2019).

I tillegg til skuespillerarbeidet har Gleeson også jobbet som manusforfatter og regissør. Han er en dyktig historieforteller både foran og bak kameraet og har ofte hatt muligheten til å samarbeide med sin far, Brendan Gleeson.

Gleeson kommer fra en kunstnerisk familie og er den eldste av fire brødre. Noen av brødrene hans er også involvert i filmbransjen. Broren Brían er skuespiller, Fergus er musiker og Rory er forfatter.

Domhnall Gleeson har etablert seg som en fremtredende irsk skuespiller og manusforfatter. Med en stadig voksende filmografi er det spennende å se hvilke nye roller og prosjekter han vil utforske i fremtiden.

Skribent