Beetlejuice kommer tilbake

Warner Bros. har kunngjort at Beetlejuice 2 kommer på kino den 6. september 2024. Det er foreløpig begrenset med informasjon tilgjengelig om oppfølgeren til Tim Burtons klassiker fra 1988, men vi vet at det er Tim Burton som skal sitte i registolen.

Vi får også et gjensyn med Michael Keaton som Beetlejuice og Winona Ryder som Lydia Deetz. Andre medlemmer av rollebesetningen inkluderer Jenna Ortega fra Wednesday i rollen som datteren til Ryder’s karakter, samt Justin Theroux i en hittil ukjent rolle. Produksjonen er forventet å starte i London den 10. mai.

Beetlejuice 2 blir produsert av Brad Pitts Plan B. Manusforfatterne Alfred Gough og Miles Millar, som også jobbet med Burton på Wednesday, har skrevet manuset.

I den første filmen følger vi historien til et nylig avdødt ektepar, spilt av Geena Davis og Alec Baldwin, som blir forstyrret av den nye familien som flytter inn i deres hjem. Denne nye familien, portrettert av Catherine O’Hara og Jeffrey Jones som foreldrene og Winona Ryder som deres tenåringsdatter, skaper uro og kaos i det tidligere fredelige livet til det avdøde paret. I desperasjon kontakter de derfor Beetlejuice, et lurvete spøkelse fra underverdenen, som lover å hjelpe dem med å skremme de nye beboerne i huset.

Beetlejuice ble både en kritisk og kommersiell suksess og tjente inn 74,7 millioner dollar. Filmen inspirerte også en musikal som ble nominert til Tony-prisen og hadde hele fire års oppsetning på Broadway.

Det er nå gledelige nyheter for fansen av Beetlejuice da oppfølgeren Beetlejuice 2 er bekreftet for utgivelse 6. september 2024.

Kilde: Variety