Tre nye Star Wars-filmer kommer!

Tre nye Star Wars-filmer og et knippe nye serier ble presentert på årets Star Wars Celebration. Filmskapere, skuespillere og regissører presenterte på fredag 7. april hva de har jobbet med, og beviste nok en gang at dette er en fantastisk tid å være Star Wars-fan på.

Filmmagasinets ansvarlige redaktør Eirik Bull var på plass i London for å gi oss nyhetene.

Den første av de tre filmene vil bli regissert av James Mangold og vil utforske en tidsalder som aldri tidligere har blitt vist i live-action-form. Filmen vil fortelle om de aller første Jedi-riddere, og det er ventet at den vil være satt 25 000 år før begivenhetene i den opprinnelige «Star Wars»-trilogien.

Under panelet der filmene ble presentert, beskrev Mangold denne filmen, som er satt i den såkalte «Dawn of the Jedi»-eraen, som en slags mytisk, nesten bibelsk fortelling om Kraftens opphav og hvordan Jediene ble til.

Den andre filmen vil bli regissert av Dave Filoni, som har vært en mangeårig Star Wars-produsent og forfatter. Filmen vil være en slags fortsettelse av den nåværende live-action-serien The Mandalorian, The Book of Boba Fett og den kommende serien Ashoka. Handlingen vil finne sted mellom Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi og Star Wars: The Force Awakens.

James Mangold, Dave Filoni og Sharmeen Obaid-Chinoy presenterer de nye filmene.

Dave Filoni fortalte at denne filmen, som vil bli Dave Filonis første, vil knytte opp de mange plott-trådene som har blitt lagt ut i seriene som vi har fått så langt.

Den tredje og siste filmen vil bli regissert av Sharmeen Obaid-Chinoy og vil være en direkte fortsettelse av Star Wars: The Rise of Skywalker. Handlingen vil være satt 15 år etter at keiser Palpatine og The First Order ble beseiret for en gang for alle, og vil følge Rey, spilt av Daisy Ridley, som prøver å etablere et nytt Jedi-tempel med en ny gruppe padawans. Onde krefter vil imidlertid forsøke å hindre Jedi-ordenens tilbakekomst.

Stemningen stod i taket da filmskaperne inviterte Daisey Ridley ut på scenen, i en fandom-velkomst som overgår alt annet vi har sett på Star Wars Celebration.

Tre nye kinofilmer lover godt for Star Wars-fansen, og hver vil garantert legge til rette for et stort antall serier og andre spinnoffs. Dette er virkelig en god tid å være Star Wars-fan!

Og når vi snakker om serier…

Mary Elizabeth Winstead som Hera Syndulla i Ashoka.

Det ble også presentert tre kommende serier fra franchise-universet. En av seriene som fikk mye oppmerksomhet var Ashoka, som følger fan-favoritten og eks-Jedi’en Ashoka Tano (spilt av Rosario Dawson). Den nye traileren ble også vist, og ligger nå på nett. Blant annet fikk publikum et glimt av Grand Admiral Thrawn, en av de mest populære skurkene i Star Wars-universet, denne gangen i live-action. Thrawn blir spilt av danske Lars Mikkelsen, som også hadde stemmen til rollen i animasjonserien Star Wars: Rebels. Serien vil bli lansert i august i år.

En annen serie som ble presentert med trailer var Star Wars: Skeleton Crew. Denne serien retter seg mot et yngre publikum og kombinerer stilistiske elementer fra Amblin Entertainment, Goonies og E.T. og Stranger Things. Jude Law spiller hovedrollen sammen med en gruppe unge skuespillere bestående av Ravi Cabot-Conyers, Kyriana Kratter og Robert Timothy Smith. Traileren er ikke sluppet på nett ennå (iallefall ikke lovlig).

Ray Stevenson i Ashoka.

Den tredje serien som ble presentert med trailer var Star Wars: The Acolyte. Daphne Keene fra His Dark Materials, Carrie-Anne Moss fra The Matrix-filmene og Amandla Stenberg har noen av hovedrollene i denne serien som finner sted noen år før Star Wars: The Phantom Menace. Serien tar for seg historien fra de onde Sithenes perspektiv, med Dark Side-karakterer i hovedrollene. Serien ble pitchet som en blanding av Frozen og Kill Bill, og byr tilsynelatende på over-the-top samurai-aktig action. Traileren er ikke sluppet på nett ennå.

I tillegg fikk vi se den nye traileren fra den fantastiske Star Wars: Andor med Diego Luna i hovedrollen. Serien ble presentert av Diego Luna, Tony Gilroy og flere andre skuespillere, og det ble holdt et eget panel om serien senere på dagen.

Foto: Lucasfilm Ltd.

Skribent