Katee Sackhoff

8. april 1980

Katee Sackhoff er en amerikansk skuespillerinne, kjent for å spille tøffe kvinnelige roller i film og TV-serier. Hun er født 8. april 1980 i Oregon, USA og begynte sin skuespillerkarriere i 1998. Sackhoff har en imponerende karriere og har vært med i mange populære produksjoner.

Sackhoff startet sin karriere med små roller i TV-serier som Zoey 101 og The Education of Max Bickford. Hennes gjennombruddskarriere kom i 2004 da hun fikk rollen som Starbuck i den kritikerroste sci-fi serien Battlestar Galactica. Serien fikk stor anerkjennelse og skaffet Sackhoff en stor fanskare. Hun ble også nominert til flere priser for sin rolle i serien.

Etter Battlestar Galactica var Sackhoff med i flere filmer og TV-serier, inkludert 24, Longmire og The Flash. Hun har også hatt stemmeroller i animasjonsfilmer som Batman: Year One og The Clone Wars. I 2020 ble hun en del av rollebesetningen i Disney+ sin hitserie The Mandalorian. Sackhoff spiller karakteren Bo-Katan Kryze, som hun også spilte i animasjonsseriene Star Wars: The Clone Wars og Star Wars: Rebels.

Bo-Katan Kryze har alltid vært en svært populær karakter i Star Wars-universet. Rollen hennes ble først introdusert i den animerte TV-serien Star Wars: The Clone Wars og senere i Star Wars: Rebels. Den animerte figuren var inspirert av Kate Sackhoff, noe som gjorde det naturlig å caste henne i live action-serien The Mandalorian. Hun har også vært med på å skrive noen av episodene i serien.

Og det skulle ikke forundre meg om Disney+ annonserte en egen Bo-Katan-serie i fremtiden, som spinn-off fra The Mandalorian.

Ansvarlig redaktør

Nyheter

Arkiv