LONDON, ENGLAND - APRIL 07: Katee Sackhoff attends the studio panel at Star Wars Celebration 2023 attends the studio panel at Star Wars Celebration 2023 in London at ExCel on April 07, 2023 in London, England. (Photo by Jeff Spicer/Getty Images for Disney)

Katee Sackhoff

8. april 1980

Katee Sackhoff er en amerikansk skuespillerinne, kjent for å spille tøffe kvinnelige roller i film og TV-serier. Hun er født 8. april 1980 i Oregon, USA og begynte sin skuespillerkarriere i 1998. Sackhoff har en imponerende karriere og har vært med i mange populære produksjoner.

Sackhoff startet sin karriere med små roller i TV-serier som Zoey 101 og The Education of Max Bickford. Hennes gjennombruddskarriere kom i 2004 da hun fikk rollen som Starbuck i den kritikerroste sci-fi serien Battlestar Galactica. Serien fikk stor anerkjennelse og skaffet Sackhoff en stor fanskare. Hun ble også nominert til flere priser for sin rolle i serien.

Etter Battlestar Galactica var Sackhoff med i flere filmer og TV-serier, inkludert 24, Longmire og The Flash. Hun har også hatt stemmeroller i animasjonsfilmer som Batman: Year One og The Clone Wars. I 2020 ble hun en del av rollebesetningen i Disney+ sin hitserie The Mandalorian. Sackhoff spiller karakteren Bo-Katan Kryze, som hun også spilte i animasjonsseriene Star Wars: The Clone Wars og Star Wars: Rebels.

Bo-Katan Kryze har alltid vært en svært populær karakter i Star Wars-universet. Rollen hennes ble først introdusert i den animerte TV-serien Star Wars: The Clone Wars og senere i Star Wars: Rebels. Den animerte figuren var inspirert av Kate Sackhoff, noe som gjorde det naturlig å caste henne i live action-serien The Mandalorian. Hun har også vært med på å skrive noen av episodene i serien.

Og det skulle ikke forundre meg om Disney+ annonserte en egen Bo-Katan-serie i fremtiden, som spinn-off fra The Mandalorian.

Skribent