Ron Perlman

13. april 1950

Ron Perlman er en amerikansk skuespiller som er kjent for sitt arbeid i både film og TV-serier. Han debuterte som skuespiller i filmen Ildkrigen i 1981, og hans gjennombrudd kom da han spilte karakteren Vincent i TV-serien Beauty and the Beast fra 1987 til 1990, der han spilte mot skuespilleren Linda Hamilton, en rolle han fikk Golden Globe-pris for. Perlman er født den 13. april 1950 i Washington Heights, Manhattan, New York.

Perlman har en lang karriere innenfor både film og TV-serier. Han har spilt i et stort antall filmer og har vært en fremtredende skuespiller i bransjen. Noen av hans mest kjente filmer inkluderer Hellboy-filmene, der han spilte hovedrollen som Hellboy, en demon oppdratt av mennesker. Han har også spilt i filmer som Pacific Rim, Blade II, Cronos, Enemy at the Gates, Season of the Witch, og mange flere. Perlman er kjent for å ha en karakteristisk utseende, med et sterkt ansikt og en imponerende fysisk tilstedeværelse, noe som har gjort ham til et populært valg for roller i fantasy- og science fiction-filmer.

I tillegg til film, har Perlman også hatt en aktiv karriere innenfor TV-serier. Som nevnt tidligere, hadde han sitt gjennombrudd med TV-serien Beauty and the Beast. Han har også hatt roller i TV-serier som Sons of Anarchy, der han spilte karakteren Clay Morrow, og Hand of God, der han spilte hovedrollen som Judge Pernell Harris. Han har også gjort stemmearbeid for animerte TV-serier som Tangled: The Series, Teen Titans og Adventure Time.

Perlman er kjent for sin talentfulle skuespillerstil, og han har blitt anerkjent for sitt arbeid med flere priser og nominasjoner i løpet av sin karriere. I tillegg til sin skuespillerkarriere, har han også vært involvert i veldedighetsarbeid og har vært en aktiv talsperson for ulike saker, inkludert støtte til krigsveteraner og dyrevern.

Skribent