Robert Downey Jr.

4. april 1965

Robert Downey Jr. er en Oscarnominert amerikansk skuespiller og låtskriver født i New York den 4. april 1965. Han var en del av 1980-tallets «brat-pack» og har medvirket i filmer som Weird Science, Snø i Beverly Hills og Air America.

Downey hadde en tøff tid mot slutten av 1990-tallet på grunn av sitt narkotikamisbruk, noe som førte til en rekke juridiske problemer og utfordringer i hans skuespillerkarriere. Han ble droppet fra TV-serier og filmer på grunn av hans inngang og utgang av fengsel og rehabilitering. Men han klarte å overvinne sine avhengigheter etter fem års forsøk og kom seg tilbake på rett spor.

Downey har spilt en rekke ikoniske roller i sin karriere. Han er kanskje best kjent for å spille Iron Man i Marvel Cinematic Universe-filmene, og har også spilt i filmer som Tropic Thunder, Zodiac og Sherlock Holmes. I 2020 ble han rangert som den nest høyest betalte skuespilleren i verden av Forbes Magazine.

Alt i alt er Robert Downey Jr. en skuespiller som har overvunnet store utfordringer i sin karriere og har levert en rekke bemerkelsesverdige roller gjennom årene.

Skribent