Heath Ledger

4. april 1979 - 22. januar 2008

Heath Ledger var en australsk skuespiller, født 4. april 1979 i Perth, Western Australia. Han ble kjent for sin rolle som Ennis Del Mar i filmen Brokeback Mountain, som han ble Oscar-nominert til beste mannlige hovedrolle for. Ledger vant også både Golden Globe og Oscar for sin birolle som «Joker» i The Dark Knight etter sin død.

Heath Ledger spilte i over 15 filmer, inkludert The Dark Knight, Brokeback Mountain og Monster’s Ball. I 2008 døde Ledger i en alder av 28 år. Dødsårsaken ble fastslått å være en utilsiktet overdose av reseptbelagte medikamenter.

Etter hans død ble Ledger den 2. mest søkte personen på Google, og hans leilighet i New York på 421 Broome Street ble et populært sted for fans å legge ned blomster og minnesmerker. Ledger etterlot seg sin tidligere forlovede Michelle Williams og deres datter Matilda Ledger, som var to år gammel på tidspunktet for hans død.

Heath Ledger vil bli husket som en av de mest talentfulle skuespillerne i sin generasjon og vil fortsette å inspirere både fans og kolleger i filmindustrien.

Skribent