Kiefer Sutherland as John Weir of the Paramount+ series Rabbit Hole. Photo Cr: Marni Grossman/Paramount+ © 2022 Viacom International Inc. All Rights Reserved.

Rabbit Hole

Ingenting som litt heseblesende konspiranoia i påsken?

USA 2023
Serieskapere
John Requa, Glenn Ficarra
Skuespillere
Kiefer Sutherland, Meta Golding, Enid Graham, Rob Yang, Walt Klink, Charles Dance, Jason Butler Harner
Sjanger
Spionthriller
Premiere
31. mars 2023 (SkyShowtime)
Foto
SkyShowtime

Rabbit Hole tar deg med gjennom et spindelvev av konspirasjoner og avsløringer i en heseblesende jakt på sannheten. John Weir er ekspert på industriell spionasje og tjener gode penger på å lure og sabotere mektige firmaer og finansfolk. Dette viser seg imidlertid å være risikabelt, da han plutselig får skylden for et drap og FBI setter igang en vill jakt på ham. Weir må bruke alle sine spionferdigheter for å unngå å bli fanget og finne ut hvem som har satt i gang konspirasjonen mot ham.

John Weir (spilt av Kiefer Sutherland) er en smart og dyktig mann, som lenge har skodd seg på å avsløre industrihemmeligheter, ødelegge aksjehandel og generelt sett gjøre livet surt for firmaer han hyres inn for å sabotere. Likevel ser han seg som en slags Robin Hood, somhelst bare ødelegger for firmaer som fortjener det, selv om dette kan virke som selvbedrag. Han har sitt eget firma, med dyktige medarbeidere han unytter til det fulle for å få informasjonen som trengs til oppdragene de tar på seg.

I det Weir tar i mot et luktrativt, nytt oppdrag fra Valence (spilt av Jason Butler Harner), en tidligere kollega som nå leder et firma som tyder, utnytter og selger brukerdata, begynner ting å gå galt. Etter å ha gjennomført oppdraget gjennom manipulasjon, skuespill og lureri, får Weir plutselig skylden for drapet på en av de han akkurat hadde lurt. Nyhetskanalene viser bilde av ham på alle skjermer i byen og han blir en jaget mann. Med FBI i nakken oppsøker han Valence for å få en forklaring på hva i helvete det er som skjer, men Valence ender også opp død, med Weir enda dypere i skitten.

Meta Golding as Hailey Winton and Kiefer Sutherland as John Weir of the Paramount+ series Rabbit Hole. Photo Cr: Marni Grossman/Paramount+ © 2022 Viacom International Inc. All Rights Reserved.

Rabbit Hole er et spiondrama skapt av de erfarne manusforfatterne og regissørene John Requa og Glenn Ficarra, som har samarbeidet i mange år og har flere filmproduksjoner bak seg, inkludert Cats & Dogs (2001), Bad Santa (2003), I Love You Phillip Morris (2009), Focus (2015) og Whiskey Tango Foxtrot (2016). Paramount+ ba dem lage et spennende spiondrama for dem i 2021, og resultatet av dette samarbeidet er Rabbit Hole. Serien er inspirert av politiske thrillerfilmer som Three Days of the Condor (1975), The Manchurian Candidate (1962) og Marathon Man (1976) i følge Kiefer Sutherland.

Mye tyder på at konspirasjonen mot Weir går dypt, at bakmennene har større og langt mer vidtrekkende ambisjoner enn han først tror.  Når brukerdata, algoritmer og teknologi faller i feil hender er det få ting de ikke kan få til eller manipulere. Den allerede paranoide industrispionen må bruke alle triksene i boka for å overleve og komme fram til sannheten uten å vite hvem han kan stole på. Her venter det plot twists og overraskelser, for mye i serien er ikke som man først tror.

Hvordan Kiefer Sutherland portretterer John Weir kan raskt oppsummeres med denne setningen: Kiefer Sutherland drar en Kiefer Sutherland. Sjarmen og personligheten hans er gjenkjennbar fra gode, gamle 24 og fungerer således godt. Weir er lynende intelligent og flink på å lese mennesker, men også veldig, veldig paranoid (tilsynelatende med god grunn). At Weir har en traumatisk barndom bak seg burde ikke komme som noen stor overraskelse for mange.

RABBIT HOLE – 103 – The Alogrithms of Control –Charles Dance as Ben Wilson of the Paramount+ series Rabbit Hole. Photo Cr: Marni Grossman/Paramount+ © 2022 Viacom International Inc. All Rights Reserved.

Samspillet med Meta Golding i rollen som gisselet/kjærlighetsinteressen Hailey Winton er tidvis ganske festlig og Charles Dance i rollen som Weirs far er også gjør seg også godt. Dette er langt fra overraskende, da Dance som oftest trekker opp kvaliteten i det meste han spiller i. Noen av de andre karakterene i serien kan virke ganske karikerte og overdrevne, mens andre er mer todimensjonale.

Rabbit Hole prøver å være et seriøst konspirasjonsdrama, men byr også på en del humoristiske situasjoner og replikker (av og til også utilsiktet), noe som gjør at det føles som om serien ikke helt vet hva den prøver å være. Der 24 var seriøs er Rabbit Hole langt mer crazy, leken og absurd.

Plottet er komplekst og kan til tider forvirrende, da man stadig finner ut at ting ikke er helt som det virker til å begynne med. Serien tar utgangspunkt i og spiller mye på velkjente klisjeer fra spionsjangeren, med varierende suksess. Serien holder generelt sett et høyt tempo, med mye action og spenning, noe som på mange måter er dens sterkeste side. Hvis man liker konspirasjoner og er ute etter lett underholdning fungerer den godt, selv om plottet ikke er overdrevent originalt.

Denne anmeldelsen er basert på de fire første episodene av serien. Eller er den det? Er dette bare en del av en større konspirasjon?

Rabbit Hole
Paranoid spiondrama
Rabbit Hole er et spiondrama om John Weir, ekspert på industriell spionasje, som blir beskyldt for et drap og må bruke alle triksene i boken for å unngå FBI og finne ut hvem som har konspirert mot ham. Serien er skapt av manusforfatterne og regissørene John Requa og Glenn Ficarra, inspirert av politiske thrillerfilmer. Kiefer Sutherland spiller hovedrollen som Weir og gjør en god jobb med å portrettere den intelligente, men paranoide karakteren. Serien inneholder både alvorlige temaer og humoristiske øyeblikk. Den kan være litt forvirrende, men den har også gode plot twists og overraskelser.
3