Presidentsatire i White House Plumbers

Den nye miniserien White House Plumbers, fra de Emmy-belønte skaperne av Veep, med Woody Harrelson og Justin Theroux i hovedrollene, har premiere 2. mai på HBO Max.

White House Plumbers forteller den sanne historien om hvordan to av Richard Nixons egne menn, E. Howard Hunt (Woody Harrelson) og G. Gordon Liddy (Justin Theroux), bidro til å sabotere presidentskapet de forsøkte å beskytte… og sine egne familier i samme slengen.

Det satiriske dramaet tar oss med tilbake til 1971, året Det hvite hus ansatte de tidligere CIA- og FBI-agentene Hunt og Liddy for å etterforske Pentagon Papers-lekkasjen. Miniserien viser at virkeligheten i blant kan overgå fiksjon ved å kaste lys over det mindre kjente hendelsesforløpet som resulterte i en av USAs største politiske katastrofer gjennom tidene, Watergate-skandalen. 

Rollebesetningen består av Lena Headey (Dorothy Hunt), Judy Greer (Fran Liddy), Domhnall Gleeson (John Dean), Toby Huss (James McCord), Ike Barinholtz (Jeb Magruder), Kathleen Turner (Dita Beard), Kim Coates (Frank Sturgis), Yul Vazquez (Bernard «Macho» Barker), Alexis Valdés (Felipe De Diego), Nelson Ascencio (Virgilio «Villo» Gonzalez), Tony Plana (Eugenio «Muscolito» Martinez), Zoe Levin (Lisa Hunt), Liam James (Saint John Hunt), Kiernan Shipka (Kevan Hunt), Tre Ryder (David Hunt), David Krumholtz (William O. Bittman), F. Murray Abraham (Judge Sirica), Rich Sommer (Egil «Bud» Krogh) og John Carroll Lynch (John Mitchell).

Serien er regissert og executive produsert av David Mandel; skapt, skrevet og produsert av Alex Gregory og Peter Huyck; og er executive produsert av Frank Rich, David Bernad, Gregg Fienberg, Justin Theroux, Woody Harrelson, Len Amato og Ruben Fleischer.  

White House Plumbers består av fem episoder og har premiere 2. mai på HBO Max.

Se traileren her:

Skribent