Ny Netflix-serie fra skaperne av Lilyhammer

SKAPERNE AV LILYHAMMER ER TILBAKE PÅ NETFLIX MED EN NY NORSK DRAMASERIE

Ti år etter deres suksess med Lilyhammer, bekrefter Netflix at skaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin (LilyhammerBeforeigners) sammen med produksjonsselskapet Rubicon, kommer tilbake til Netflix med den norske dramaserien med arbeidstittel Lakseøya. Serien skal regisseres av Marit Moum Aune (Kampen for tilværelsen).

Lakseøya møter vi to familier i et lite kystsamfunn i Trøndelag, som er bitre konkurrenter i den globale lakseindustrien. Serien er et høyaktuelt drama og portretterer oppdrettsnæringen med både humor og alvor. 

– Oppdrettsnæringen har i de siste tiårene endret både norskekysten og verdens matkultur. Det er på høy tid med et TV-drama om aktørene i bransjen og at en internasjonal strømmetjeneste som Netflix tør å satse på en historie med så tydelig lokal forankring er suverent. Det er en glede å være tilbake på Netflix, over 10 år etter Lilyhammer, og vi kan ikke vente med å komme i gang med innspillingen. 

Marit Moum Aune er en av Norges fremste regissører både på scenen og tv. Vi har tidligere samarbeidet med henne om flere sceneforestillinger og er stolte over at hun vil lage denne tv-serien med oss, sier skapere og forfattere Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin.

Det kreative teamet bak Lakseøya
Skapere
Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin
Forfattere
Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin
Konseptuell regi
Marit Moum Aune
Produsent
Gudny Hummelvoll
Utøvende produsent
Ivar Køhn
Produksjonsselskap
Rubicon
Skribent