Mark Ordesky

22. april 1963

Mark Ordesky er en anerkjent film- og TV-produsent med en lang karriere innen filmindustrien. Han er kanskje mest kjent for sitt arbeid som executive produsent på The Lord of the Rings-trilogien. Ordesky har også vært involvert i en rekke andre filmer og TV-serier.

Mark Ordesky ble født 22. april 1963 og har vært involvert i filmindustrien siden 1980-tallet. Han startet sin karriere som produsent på lavbudsjettfilmene Critters 3 (1991) og Critters 4 (1991) for New Line Cinema før han fikk større oppgaver på mer kjente produksjoner. Han ble kjent som en av executive produsentene på The Lord of the Rings trilogien, som er en av de mest vellykkede filmseriene noensinne.

I tillegg til The Lord of the Rings har Ordesky vært involvert i produksjonen av flere andre kjente filmer. Noen eksempler er State and Main (2000), Ripley’s Game (2002), The New World (2005), Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006), The Golden Compass (2007) og Inkheart (2008).

Som forhandler har Ordesky skaffet New Line Cinema, via deres underselskap Fine Line Features, kjente og prisbelønnede filmer som Shine (1996), Dancer in the Dark (2000), Before Night Falls (2000) og American Splendor (2003). Han er også i stor grad asvarlig for Jackie Chans gjennombrudd det amerikanske markedet med Rumble in the Bronx (1995).

Ordesky har også vært aktiv som produsent for TV-serier. Han er en av produsentene bak reality-serien The Quest på Disney+, som produseres blant annet gjennom hans produksjonsselskap Court Five med medprodusent Jane Fleming.

I tillegg til å jobbe med en rekke produksjoner i Court Five, leverer hjelpe Mark og Jane ferske filmskapere og nyetablerte produksjonselskaper råd og støtte for å komme i gang med en vellykket film- og tv-karriere.

Les vårt intervju med Mark Ordesky om hans rolle i The Lord of the Rings-trilogien her.

Skribent