Dev Patel

23. april 1990

Dev Patel er en britisk skuespiller som har gjort seg bemerket i filmindustrien med sine skuespillerprestasjoner. Han ble født 23. april 1990 i London, England, av indiske foreldre. Patel er kjent for å ha spilt i flere store Hollywood-produksjoner.

Patel vokste opp i Harrow, et område i London. Hans foreldre jobbet som rådgivere innen IT-bransjen. Patel studerte ved Whitmore High School, hvor han ble oppdaget av en casting-agent som søkte etter unge talenter til en TV-serie.

I 2007, da Patel var 17 år gammel, ble han valgt til å spille hovedrollen som Jamal Malik i Danny Boyles kritikerroste film Slumdog Millionaire. Filmen ble en stor suksess og vant åtte Oscar-priser, inkludert prisen for beste film. Patels imponerende skuespillerprestasjon i filmen gjorde ham til en stjerne over natten.

Siden Slumdog Millionaire har Patel spilt i flere store Hollywood-produksjoner, inkludert The Best Exotic Marigold Hotel (2011) og Lion (2016). I Lion spiller Patel hovedrollen som Saroo Brierley, en indisk mann som ble adoptert av en australsk familie som barn, og senere prøver å finne sin biologiske mor og familie. Patel var også å se i David Lowerys enestående The Green Knight (2021) der han spilte den unge ridderen Gawain i en av de mest kjente Arthur-legendene.

Patel har også spilt i flere TV-serier, inkludert Skins (2007-2008) og The Newsroom (2012-2014).

I tillegg til sitt yrke skuespiller, er Patel også kjent for sitt arbeid med veldedige organisasjoner. Han er en talsperson for «Railway Children», en veldedig organisasjon som arbeider for å beskytte og støtte barn som lever på gatene og jernbanestasjonene i forskjellige deler av verden.

Foto: The Green Knight (A24)

Skribent