Hugo Weaving

4. april 1960

Hugo Wallace Weaving er en skuespiller født i Nigeria til britiske foreldre, men tilbrakte barndommen i Sør-Afrika før han flyttet til Storbritannia som tenåring. Han er kjent for sin allsidige skuespillerkarriere, både på scenen og i film. Weaving har spilt i flere internasjonalt anerkjente filmer og har også bidratt som stemmeskuespiller i flere animasjonsfilmer.

Blant hans mest kjente filmroller er Agent Smith i Matrix-trilogien, Elrond i The Lord of the Rings-trilogien, V i V for Vendetta og Red Skull i Captain America: The First Avenger. Han har også spilt i filmer som Babe, The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert, og Hacksaw Ridge. I tillegg til sin skuespillerkarriere, har Weaving også gjort seg bemerket som stemmeskuespiller i animasjonsfilmer som Happy Feet, Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole, og Transformers-serien.

Weaving har mottatt flere utmerkelser for sin skuespillerkarriere, blant annet AACTA Award for beste mannlige birolle for hans rolle i Proof og en nominasjon til BAFTA for hans rolle i The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert. Han har også vunnet en Screen Actors Guild Award for sin rolle i The Lord of the Rings: The Return of the King.

I tillegg til sin skuespillerkarriere, har Weaving også spilt teater, inkludert produksjoner på Sydney Theatre Company og Royal Shakespeare Company. Han har også dukket opp på TV-skjermen, inkludert i serier som Top of the Lake og Patrick Melrose.

Alt i alt er Hugo Weaving en anerkjent skuespiller med en variert og imponerende karriere i både film, teater og stemmeskuespill.

Skribent