Harry Potter-serie på vei!

Ifølge en artikkel fra Bloomberg, ser det ut til at Warner Bros. er i forhandlinger om å produsere en TV-serie basert på J.K. Rowlings bestselgende bokserie «Harry Potter». Det rapporteres at serien vil være direkte basert på bokserien, og hver sesong vil angivelig være basert på en av bøkene.

Warner Bros. ønsker å plassere serien under sin strømmeplattform HBO Max, som snart vil bli slått sammen med Discovery+ og rebrandet under et nytt navn. Selv om samtalene er i en foreløpig fase, vil Rowling angivelig beholde en grad av kreativ involvering med serien, selv om hun ikke vil fungere som serieskaper eller showrunner.

Warner Bros. har tidligere tilpasset hver bok i Rowlings «Harry Potter»-serie til en blockbuster-film. De åtte filmene genererte mer enn 7,7 milliarder dollar på verdensbasis og populariserte «Potter»-merket enda mer. Harry Potter-universet har fortsatt å være en dominerende kulturell kraft og ført til fornøyelsesparkattraksjoner, spinoff-filmserien «Fantastic Beasts», en suksessrik Broadway-produksjon i «Harry Potter & The Cursed Child» og det nylige hitvideospillet «Hogwarts Legacy».

Det er ingen offisiell kommentar fra HBO Max om en den mulige TV-serie basert på «Harry Potter»-filmene, men nyheten om den pågående forhandlingene kommer mens Warner Bros. Discovery forbereder seg på å holde en presentasjon for investorer og allmennheten den 12. april. Arrangementet vil gi en forhåndsvisning av integreringen av HBO Max og Discovery+ samt selskapets kommende strømmeinnhold.

Kilde: Bloomberg

Skribent