©Golden Globes

Golden Globe Awards øker antall stemmegivere

To av Filmmagasinets egne - Eirik Bull og Thor Aaberg - skal stemme i neste Golden Globe Awards.

Golden Globe Awards har kunngjort en betydelig utvidelse av sitt stemmeorgan for den 81. årlige Golden Globe Awards, som inkluderer 215 internasjonale stemmer, noe som bringer det totale antallet stemmer til 310, inkludert de nåværende 95 medlemmene.

Den nye fordelingen av stemmeorganet er som følger: 25% Latinx, 14% asiatisk, 10% svart, 9% Midtøsten og 42% hvit, mens minst 17% av medlemmene identifiserer seg som LGBTQIA+. Dette er et betydelig skritt for å øke størrelsen og mangfoldet i Golden Globes’ stemmeorgan, og det har vært en omfattende global rekrutteringsinnsats for å oppnå dette målet.

Blant de internasjonale stemmegiverne er også Filmmagasinets ansvarlige redaktør Eirik Bull og Filmmagasinets skribent og podcastvert Thor Aaberg. Eirik Bull har også stemt tidligere i 2022, mens dette blir Thors første gang å stemme. Eirik skal stemme i filmkategorier denne gangen, mens Thor fokuserer på tv-serier og streaming.

Det er også verdt å merke seg at det utvidede stemmeorganet nå inkluderer representasjon fra totalt 76 land, inkludert nylig lagt til land som Kamerun, Costa Rica, Cuba, Guatemala, Kasakhstan, Malaysia, Serbia og Tanzania.

Kriteriene for å bli en internasjonal stemme inkluderer å bo utenfor USA og ha verifiserte underholdningsjournalistiske utklipp for internasjonale mediekanaler. Disse søknadene er gjennomgått og kvalifisert av Credentials Committee, som består av uavhengige journalister og bransjeprofesjonelle.

Det er også verdt å merke seg at internasjonale stemmer vil være underlagt Golden Globe Awards Code of Conduct, og biografier, bilder og medieoppføringer vil bli oppdatert på Golden Globes’ nettside om kort tid.

Dette er et betydelig skritt fremover for Golden Globes for å oppnå mer mangfold og inkludering i sitt stemmeorgan, og det viser deres forpliktelse til å følge gjennom på løftene om å utvide og omforme seg selv. Neil Phillips, HFPA Chief Diversity Officer, bemerket at dette er et bevis på at med riktig ledelse, effektive samarbeidspartnere og et sterkt fokus, kan bemerkelsesverdig mangfoldighetsvekst oppnås.

Skribent