LONDON, ENGLAND - APRIL 07: Daisy Ridley attends the studio panel at Star Wars Celebration 2023 attends the studio panel at Star Wars Celebration 2023 in London at ExCel on April 07, 2023 in London, England. (Photo by Jeff Spicer/Jeff Spicer/Getty Images for Disney)

Daisy Ridley

10. april 1992

Daisy Ridley er en engelsk skuespiller kjent for sin rolle som Rey i den populære men ofte omdiskuterte «sequel-trilogien» i Star Wars-franchisen. Ridley ble født 10. april 1992 i Westminster i London.

Før hun fikk sin store gjennombruddsrolle i Star Wars, hadde Ridley flere småroller i TV-serier. Hun er også et flertalent, og ifølge opplysninger fra hennes byrås hjemmeside kan hun synge jazz (mezzosopran), danse jazz, tap og ballett, samt spille fiolin.

Ridleys rolle som Rey i Star Wars-universet er blir ofte diskutert av fans, men det er ikke til å komme unna at rollen har blitt både ikonisk og svært populær blant både nye og gamle fans. Rey er denne trilogiens heltinne, og som Luke i den originale trilogien har hun også en «hero’s journey» å fullføre. Og på Star Wars Celebration 2023 i London ble det kjent at Daisy Ridley skal komme tilbake i en fjerde Star Wars-film der handlingen er satt 15 år etter Star Wars: The Rise of Skywalker.

Daisy Ridley var også med som en av de mistenkte i Kenneth Brannaghs nyinnspilling av Agatha Christies Murder on the Orient Express.

I tillegg til Star Wars-filmene, går det også rykter om at Ridley også skal være med i en kommende film basert på Spider-Woman.

Skribent