Daisy Ridley

10. april 1992

Daisy Ridley er en engelsk skuespiller kjent for sin rolle som Rey i den populære men ofte omdiskuterte «sequel-trilogien» i Star Wars-franchisen. Ridley ble født 10. april 1992 i Westminster i London.

Før hun fikk sin store gjennombruddsrolle i Star Wars, hadde Ridley flere småroller i TV-serier. Hun er også et flertalent, og ifølge opplysninger fra hennes byrås hjemmeside kan hun synge jazz (mezzosopran), danse jazz, tap og ballett, samt spille fiolin.

Ridleys rolle som Rey i Star Wars-universet er blir ofte diskutert av fans, men det er ikke til å komme unna at rollen har blitt både ikonisk og svært populær blant både nye og gamle fans. Rey er denne trilogiens heltinne, og som Luke i den originale trilogien har hun også en «hero’s journey» å fullføre. Og på Star Wars Celebration 2023 i London ble det kjent at Daisy Ridley skal komme tilbake i en fjerde Star Wars-film der handlingen er satt 15 år etter Star Wars: The Rise of Skywalker.

Daisy Ridley var også med som en av de mistenkte i Kenneth Brannaghs nyinnspilling av Agatha Christies Murder on the Orient Express.

I tillegg til Star Wars-filmene, går det også rykter om at Ridley også skal være med i en kommende film basert på Spider-Woman.

Ansvarlig redaktør