Giancarlo Esposito

26. april 1958

You have something I want. You may think you have some idea of what you’re in possession of, but you do not.

-Moff Gideon (Giancarlo Esposito), The Mandalorian

Giancarlo Esposito er en italiensk-amerikansk skuespiller og regissør født 26. april 1958 i København, Danmark. Han har spilt en rekke roller i filmer og TV-serier og er kanskje best kjent for sin rolle som Gus Fring i Breaking Bad og dens spinoff-serie Better Call Saul.

Espositos skuespillerkarriere begynte allerede som åtteåring på Broadway, og han har spilt i flere Broadway-produksjoner, inkludert The Me Nobody Knows og Sondheim: A Musical Tribute. Han har også spilt i en rekke filmer, inkludert Do the Right Thing (1989), King of New York (1990), The Usual Suspects (1995), Ali (2001), The Jungle Book (2016) og Okja (2017).

Esposito har også mange hatt kjente roller på TV-skjermen. I tillegg til rollen som Gus Fring i Breaking Bad og Better Call Saul, spiller han Moff Gideon i Disney+-serien The Mandalorian og Stan Edgar i Amazon Prime-serien The Boys.

I tillegg til sitt arbeid som skuespiller har Esposito også regissert flere episoder av TV-serier, inkludert Breaking Bad, Better Call Saul, NYPD Blue og Law & Order. Han har også gitt ut en memoarbok med tittelen «Giancarlo Esposito: Breaking Bad, Gus Fring, and Beyond».

Esposito har vunnet flere priser for sitt arbeid som skuespiller, inkludert en Critics’ Choice Television Award for beste birolle i en drama-serie for sin rolle i Breaking Bad. Han har også blitt nominert til en Primetime Emmy Award og en Screen Actors Guild Award.

Skribent