Emma Watson

15. april 1990

Emma Watson er en britisk skuespiller, modell og aktivist, født 15. april 1990 i Paris, Frankrike. Hun er best kjent for sin rolle som Hermione Granger i den populære Harry Potter-filmserien, basert på bøkene av J.K. Rowling.

Watson startet sin skuespillerkarriere som barneskuespiller. Hun ble en ikonisk figur for millioner av fans over hele verden gjennom sin rolle som den tøffe og intelligente Hermione Granger, som hun spilte gjennom åtte filmer fra 2001 til 2011.

Etter suksessen med Harry Potter-filmene har Watson fortsatt å etablere seg som en anerkjent skuespillerinne i både britisk og internasjonal filmindustri. Hun har blant annet spilt i filmer som The Perks of Being a Wallflower, Noah, Beauty and the Beast og Little Women, og har mottatt mange positive anmeldelser for sitt skuespill.

I tillegg er Emma Watson også kjent for sin rolle som en aktivist og talsperson for kvinners rettigheter. Hun har vært en forkjemper for likestilling, feminism og utdanning, og har jobbet med flere veldedige organisasjoner for å fremme disse sakene. Hun har også brukt sin plattform til å fremme miljøvennlige initiativer og bærekraftig mote.

Skribent