Emma Thompson

15. april 1959

Emma Thompson er en britisk skuespiller, forfatter og aktivist, født 15. april 1959 i London, England. Hun er en kjent skuespillerinne med en imponerende karriere innenfor teater, film og TV.

Thompson er best kjent for sin evne til å blande humor og dybde i skuespillerprestasjonene sine. Hennes evne til å skape autentiske og komplekse karakterer har gjort henne til en av de mest beundrede skuespillerinnene i sin generasjon.

Thompson startet karrieren sin innenfor teateret på 1980-tallet, og hun fikk stor anerkjennelse for sin rolle i West End-produksjonen av Me and My Girl i 1985. Hun etablerte også en imponerende karriere som manusforfatter og medvirket i TV-sketchshowet Alfresco, hvor hun samarbeidet med kjente komikere som Stephen Fry og Hugh Laurie.

Hennes første store gjennombrudd kom imidlertid i 1992, da hun vant en Oscar for beste kvinnelige skuespiller for rollen sin i filmen Howard’s End. Dette var starten på en imponerende filmkarriere, hvor hun medvirket i en rekke kritikerroste filmer, inkludert The Remains of the Day, Sense and Sensibility og Love Actually. Hun har jobbet med noen av de mest anerkjente regissørene i bransjen, og hennes prestasjoner har blitt rost for deres dybde og nyanser.

I tillegg til karrieren sin som skuespillerinne, er Thompson også en dyktig forfatter. Hun har skrevet manus til flere av filmene hun har medvirket i, inkludert Sense and Sensibility, som hun vant en Oscar for beste adapterte manus for. Hun har også skrevet romaner og skuespill, og har vist seg å være en talentfull og allsidig forfatter.

Thompson er også kjent for sitt engasjement for aktivisme og samfunnsansvar. Hun har vært en sterk talskvinne for kvinners rettigheter, miljøet og humanitært arbeid. Hun har delt sin stemme og støtte til mange ulike saker og organisasjoner.

Skribent