Anya Taylor-Joy

16. april 1996

Anya Taylor-Joy er en britisk-argentinsk skuespiller og modell, født 16. april 1996. Hun er kjent for sitt gode rolleprestasjoner og har raskt blitt en av de mest anerkjente og ettertraktede skuespillerne i Hollywood.

Taylor-Joy ble født i Miami, Florida, til en britisk far og en argentinsk-spansk mor. Hun flyttet til Argentina da hun var ung og bodde der til hun var seks år, før hun flyttet tilbake til England. Hun ble oppdaget av en modellagent som tenåring, og begynte sin karriere som modell før hun tok steget over til skuespillerfaget.

Hennes første store gjennombrudd kom i 2015 da hun spilte hovedrollen som Thomasin i den kritikerroste skrekkfilmen The Witch, regissert av Robbert Eggers. Hennes intense og overbevisende skuespill ble hyllet av både kritikere og publikum, og hun ble ansett som en lovende ung skuespillerinne med et stort potensial.

Siden da har Taylor-Joy fortsatt å imponere med sitt skuespill i en rekke filmer og TV-serier. Hun har spilt i filmer som Split (2016), Thoroughbreds (2017), Emma (2020), The Queen’s Gambit (2020), Last Night in Soho (2021), The Northman (2022) og The Menu (2022).

Anya Taylor-Joy har på kort tid etablert seg som en av de mest talentfulle og allsidige skuespillerne i dagens filmbransje. Hennes evne til å skape autentiske og minneverdige karakterer har gjort henne til en favoritt blant både kritikere og publikum, og hun fortsetter å imponere med sitt arbeid på lerretet.

Skribent