Djimon Hounsou

24. april 1964

Djimon Gaston Hounsou er en beninsk-fransk skuespiller, danser og fotomodell. Han ble født i Cotonou, Benin den 24. april 1964. Som tolvåring flyttet han med familien til Lyon i Frankrike.

Hounsou begynte karrieren som fotomodell for Thierry Mugler før han fikk småroller i amerikanske filmer fra 1990-tallet. Han er mest kjent for sine roller i Hollywood-produksjoner som Gladiator (2000), In America (2002), Constantine (2005), Blood Diamond (2006), Guardians of the Galaxy (2014), Captain Marvel (2019) og A Quiet Place: Part II (2020).

For sin rolle som Mateo i In America ble han Oscar-nominert i kategorien for beste mannlige birolle i 2004, og i 2007 ble han på nytt nominert for sin rolle som Solomon Vandy i Blood Diamond. Han har også vunnet flere priser for sine skuespillerprestasjoner, inkludert en Screen Actors Guild Award og en Black Reel Award.

Djimon Hounsou har også hatt flere roller i populære TV-serier,slik som Alias, ER, Wayward Pines Marvels What If…

Djimon Hounsou er en anerkjent skuespiller med en imponerende karriere i Hollywood. Han har spilt en rekke minneverdige roller i populære filmer og serier, og har også fått anerkjennelse for sitt arbeid som programleder og gjestedommer.

Skribent