Billy Dee Williams

6. april 1937

Billy Dee Williams er en amerikansk skuespiller og kunstner som har hatt en lang og mangfoldig karriere i underholdningsbransjen. Han er kanskje best kjent for sin rolle som Lando Calrissian i Star Wars-franchisen, men han har også hatt suksess i mange andre filmer, TV-serier og teaterproduksjoner.

Williams ble født 6. april 1937 i New York City og begynte sin skuespillerkarriere på 1950-tallet. Han dukket opp i flere TV-serier og filmer på 1960- og 1970-tallet, og ble en kjent skuespiller på slutten av 1970-tallet da han spilte Lando Calrissian i Star Wars: The Empire Strikes Back (1980). Han gjentok rollen i Star Wars: Return of the Jedi (1983) og senere i Star Wars: The Rise of Skywalker (2019).

Williams har også hatt suksess utenfor Star Wars-franchisen. Han spilte i flere populære filmer på 1980-tallet, inkludert Nighthawks (1981), Batman (1989) og Harlem Nights (1989). Han har også hatt en lang karriere på Broadway og i teaterproduksjoner, inkludert hans rolle som Billie Holliday’s manager i Lady Day at Emerson’s Bar and Grill (1986).

I tillegg til sin skuespillerkarriere er Williams også en anerkjent kunstner. Han maler og skulpturerer og har hatt utstillinger av sitt arbeid over hele USA. Han er også en ivrig forkjemper for borgerrettigheter og har støttet organisasjoner som NAACP og National Urban League.

Billy Dee Williams som Lando Calrissian i Star Wars: Return of the Jedi (1983).
Billy Dee Williams som Lando Calrissian i Star Wars: Return of the Jedi (1983).

Selv om Williams har hatt en imponerende karriere, har han også opplevd personlige utfordringer. Han har snakket åpent om sin kamp mot depresjon og alkoholisme og hvordan det har påvirket livet hans.

Billy Dee Williams er en ikonisk skuespiller som har satt sitt preg på underholdningsbransjen. Han har spilt minneverdige roller på skjermen og scenen og har også gjort viktige bidrag til kunstverdenen og samfunnet generelt.

Skribent