Al Pacino

25, april 1940

Al Pacino er en amerikansk skuespiller kjent for sine betydelige bidrag både innen teater og film. Han ble født i New York, 25. april 1940. Pacino hadde sin skuespillerutdannelse ved Lee Strasbergs Actors Studio på 1960-tallet og startet samtidig sin karriere på Broadway.

Pacino er kjent for en rekke filmroller som har gjort ham til en legende i filmindustrien. Han ble først lagt merke til i filmen Panic in Needle Park fra 1971 og hadde sitt store gjennombrudd i Francis Ford Coppolas The Godfather fra 1972. Siden da har han spilt i en rekke suksessfulle filmer. Noen av hans mest kjente filmer inkluderer Carlito’s Way (1993), Heat (1995), Insomnia (2002), Donnie Brasco (1997), The Insider (1999) og Devil’s Advocate (1997) – bare for å nevne noen.

I 1995 spilte Pacino i filmen Heat, der han og Robert De Niro spilte sammen for første gang. Pacino har også vært kjent for sin rolle som Michael Corleone i The Godfather-trilogien, hvor han imponerte publikum og kritikere.

I tillegg til sin karriere innen film, har Pacino også hatt en suksessfull karriere innen teater og har mottatt flere priser for sine skuespillerprestasjoner på scenen. Han har blitt anerkjent for sin intense og karismatiske skuespillerstil og er regnet som en av de mest innflytelsesrike skuespillerne i sin generasjon.

I løpet av sin karriere har Pacino blitt anerkjent for sitt talent og har mottatt en rekke prestisjetunge priser, inkludert en Oscar for beste mannlige hovedrolle for sin rolle i filmen Scent of a Woman fra 1992. Han har også blitt tildelt Golden Globe-priser og BAFTA-priser for sitt arbeid i filmindustrien.

Skribent