the last of us

The Last of Us er den mest sette serien på HBO Max i Norge

Den første sesongen av det postapokalyptiske dramaet har blitt den mest sette serien noensinne på HBO Max i Norge og i Europa forøvrig. 

Handlingen i The Last of Us utspiller seg tyve år etter at den moderne sivilisasjonen har gått til grunne. En overlevende, Joel (Pedro Pascal), får i oppdrag å smugle 14 år gamle Ellie (Bella Ramsey) ut av en karantenesone. Det som skulle være en rask og enkel jobb, blir en brutal og utfordrende reise på tvers av USA som krever at de to må samarbeide for å overleve.  

Siden premieren 16. januar har The Last of Us blitt hyllet av kritikere verden over. Norske medier har omtalt den som «en av våre dagers absolutt største og viktigste TV-serier» (VG), «Et vakkert stykke TV-seriekunst» (NRK P3), «Tidenes beste spilladapsjon» (Gamereactor) og «Et postapokalyptisk mesterverk» (730.no). En rekke norske anmeldere ga serien toppscore, som Dagbladet (6/6), TV2 (6/6), Filmmagasinet (5/5) og Nettavisen (9/10) som skrev at The Last of Us kan bli «årets beste serie». 

Det ble nylig annonsert at det skal produseres en ny sesong av det populære HBO-dramaet.

The Last of Us er basert på det kritikerroste videospillet med samme navn, utviklet av Naughty Dog for PlayStation®-plattformene. Serien er skrevet og executive produsert av Craig Mazin og Neil Druckmann. The Last of Us er en samproduksjon med Sony Pictures Television og executive produsenter er Carolyn Strauss, Evan Wells, Asad Qizilbash, Carter Swan og Rose Lam. PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint og Naughty Dog er seriens produksjonsselskaper.

Alle de ni episodene av The Last of Us kan strømmes her:

Skribent