Star Trek: Starfleet Academy kommer

Paramount kunngjorde nylig en ny Star Trek-serie: Star Trek: Starfleet Academy, etter langvarige rykter. Serien vil følge eventyrene til en ny klasse med Starfleet-kadetter mens i en «coming of age»-historie på noen av de mest legendariske stedene i galaksen. Produksjonen vil starte i 2024.

Star Trek: Starfleet Academy vil introdusere oss for en ung gruppe kadetter som kommer sammen for å forfølge en felles drøm om håp og optimisme. Under oppsyn av strenge instruktører vil de oppdage hva som kreves for å bli Starfleet-offiserer, samtidig som de navigerer gjennom både nye vennskap vennskap, bitre rivaliseringer, kjærlighet og en ny fiende som truer både Akademiet og Føderasjonen selv.

Serien blir videre beskrevet slik i en pressemelding.

«I dag åpner vi for opptak ved Starfleet Academy! Utforsk galaksen! Styre din egen skjebne! For første gang på over et århundre vil campusen vår gjenåpnes for å ta inn enkeltpersoner på minst 16 jordår (eller art-ekvivalent) som drømmer om å overgå sine fysiske, mentale og åndelige grenser. De som verdsetter vennskap, kameratskap, ære og hengivenhet til en sak større enn seg selv, er hjertelig velkommen. Studiene vil være krevende, instruktørene blant de mest fremragende i sine respektive fagområder, og de som blir akseptert vil bo og studere side om side med den mest mangfoldige studentpopulasjonen noensinne. I dag oppfordrer vi alle som deler våre drømmer, mål og verdier til å bli med på en ny generasjon visjonære kadetter mens de tar sine første skritt mot å skape en lys fremtid for oss alle. Søk i dag! Ex Astris, Scientia!»

Sammen med Kurtzman og Landau vil Gaia Violo, skaperen av Prime Video-thrilleren Absentia, som også skrev seriens premiereepisode, være medprodusent for Academy-serien. Andre medprodusenter inkluderer Aaron Baiers, Jenny Lumet, Rod Roddenberry, Trevor Roth, Frank Siracusa og John Weber. Star Trek: Starfleet Academy vil bli produsert av CBS Studios i samarbeid med Secret Hideout og Roddenberry Entertainment.

Mannskapet fra Star Trek: Discovery – som muligens kommer til å være involvert.

Pressemeldingen går videre:

«Vi er glade for å introdusere Star Trek-fans for en helt ny generasjon av Starfleet-kadetter i trening mens de navigerer gjennom utfordringene ved Akademiet og overgangen til voksenlivet i Star Trek: Starfleet Academy«, uttalte Domenic DiMeglio, sjef for markedsføring og data hos Paramount Streaming i en uttalelse. «Ved å introdusere nye karakterer og spennende historier vil denne helt nye, originale serien være en fantastisk tillegg til franchisen og Paramount+, og bringe nye generasjoner av seere og langvarige Star Trek-fans sammen for å nyte neste kapittel i det ikoniske Star Trek-universet.»

Selv om det ikke er noen konkrete detaljer om karakterer eller rollebesetning for den nye serien, kan fans av Star Trek glede seg over at showet er satt til å utforske en helt ny generasjon av Starfleet-kadetter i trening. Beskrivelsen av akademiet som blir gjenåpnet «for første gang på over et århundre» passer godt med at showet er satt i det 32. århundre, som også er tidsperioden for den kommende femte og siste sesongen av Discovery.

Det gjenstår å se om noen av Discovery-stjernene vil dukke opp i den nye serien, men uansett hva som skjer, er Star Trek: Starfleet Academy en spennende tillegg til franchisen og Paramount+. Med en ny gruppe av unge, lovende kadetter som utforsker galaksen og oppdager hva som kreves for å bli en Starfleet-offiser, har fansen mye å se frem til når produksjonen starter i 2024.

Det er ennå veldig tidlig for denne serien, men i i Norge finner du all Star Trek på SkyShowtime, utenom Star Trek: Picard, som kan sees på Prime Video.

Skribent